مقایسه استخراج روغن از سبوس نرم برنج با استفاده از فن آوری نوین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD02_443
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی – تکنولوژی مواد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ع

جنت خوئی

دانشجوی کارشناسی ارشدصنایع غذایی–تکنولوژی مواددانشگاه آزاد اسلامی واحدعل

پیمان آریایی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی- آ

چکیده

در مطالعه حاضر استخراج روغن از سبوس نرم برنج توسط روش های مختلفی چون پرس ، حلال ، استخراج آبکی مایکروویو ، آنزیم ،CO 2 فوق بحرانی ، آب زیر بحرانی و تثبیت سازی مورد بررسی قرار گرفت که بر اساس مطالعات بدست آمد با اینکه استخراج با حلال بالاترین بازده ی استخراج را داراست به منظور کاهش مشکلات زیست محیطی ناشی از استفاده ی حلال و همچنین تولید اسید چرب آزاد، واکس و مواد غیر قابل صابونی شوندهبدنبال جایگزینی مناسب برای این روش می باشیم که جایگزین های مختلفی را مورد بررسی قرار دادیم. یکی از روش ها روش استخراج آبکی بود که مشکلات وابسته به استفاده حلال ارگانیک را حذف کرد. روش دیگر روشتثبیت سازی بود که باعث افزایش بازده روغن می شود تثبیت سازی با هوای داغ بالاترین بازده ی استخراج روغن رادر میان سایر روش های تثبیت سازی داراست. روش استخراج دیگر روشCO 2فوق بحرانی است که بازده ی استخراج گاما اورایزنول 4 برابر بالاتر از استخراج با حلال می باشد. همچنین در بخش کوتاهی تصفیه روغن سبوسنرم برنج را توسط فناوری نوین نانو فیلتراسیون مورد بررسی قرار دادیم نانو فیلتراسیون یک تکنولوژی برتر برای غنی سازی گاما اورایزانول و تصفیه روغن می باشد میزان گاما اویزانول در روغن تصفیه شده در این روش 2 برابر نسبت به سایر روش ها افزایش پیدا می کند

کلیدواژه ها

روغن سبوس نرم برنج 2- گاما اوریزانول 3- بازده استخراج 4- حلال ارگانیک 5- فیتوکمیکال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.