بررسی نقش خدمات اقلیمی و سیستم هشدار سریع در پایداری اقتصاد دریا پایه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم دریایی با رویکرد نوآوری در اکوسیستم های آبی با تکیه بر اقتصاد دریا پایه
- کد COI اختصاصی: MSRICONF02_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 162
نویسندگان
دانشیار پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، تهران، بزرگراه شهید خرازی، بلوار پژوهش
معاون توسعه و پیش بینی سازمان هواشناسی کشور
کارشناس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو،
چکیده
از بخشهای مهم و تاثیرگذار در توسعه اقتصادی کشور که امروزه با وجود بروز چالشهایی مانند تغییرات اقلیمی و نیاز روزافزون به مشاهدات کارآمد و دقیق آب و هوایی بیش از پیش احساس میشود، هواشناسی است. با توجه به نقش مهم و تعیین کننده دریاها و مرزهای طولانی دریایی در شمال و جنوب کشور ضرورت ارایه خدمات پیش بینی وضع هوا و اقلیم به کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است. سازمان هواشناسی در هفت استان ساحلی کشور به ارائه خدمات هواشناسی دریایی می پردازند. با هدف بررسی وضع موجود و برنامه ارتقائ خدماتد به بررسی ها میدانی پرداخته شد. مطابق نتایج حدود ۶۲ درصد از کاربران اظهار داشتند که آگاهی از توصیه های هواشناسی سه روزه و نیز هفت روزه اهمیت بیشتری در حوزه فعالیت آنها دارد و حدود ۸۸ درصد از کاربران به میزان ۷۵ درصد به توصه های هواشناسی اعتماد داشته و از آنها بهره می گیرند. حدود ۸۸ درصد از کاربران از تجارب شخصی خود برای مقابله با طوفان بهره می گیرند . ۳۷ درصد از کاربران ازکارشناسان هواشناسی دریایی مشاوره دریافت می کنند. ۸۸ درصد از کاربران اظهار داشتند که پارامترهای جوی و اقلیمی بر روی مهاجرت تغذیه ای تاثیر بیشتری دارد.در این بین موانعی مانند منابع انسانی ناکافی- پایین بودن سطح مهارت نیروهای کارشناسی، ضعف امکانات پردازشی، محدودیت شبکه پایش در گستره ساحل و دریا موجب بروز محدودیت در خدمت رسانی شده است. آموزش و ترویج علم هوا و اقلیم در بین کاربران، ایجاد سامانه ای برای ارایه خدمات اقلیمی و همچنین برقراری سامانه های هشدار سریع ضروری است.کلیدواژه ها
خدمات اقلیمی دریایی، سیستم هشدار سریع، اقتصاد دریا پایه،مقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.