آموزش مهارت های اجتماعی-عاطفی (SEL) در سطح مدرسه و قربانی شدن در موارد قلدری: نقش تعدیل کننده جو مدرسه در مدارس ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_2353
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه سلیمانی

معلم ابتدایی

چکیده

با هدایت چارچوب آموزش مهارت های اجتماعی-عاطفی در سطح مدرسه و مدل اجتماعی-بوم شناختی، در این مطالعه ارتباطات بین برداشت دانش آموزان از چهار مهارت اصلی SEL (یعنی تصمیم گیری مسئولانه، آگاهی اجتماعی، مدیریت خود و مهارت های ارتباطی) و جو مدرسه و تجربه آن ها با قربانی شدن در موارد قلدری از طریق چارچوب چندسطحی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین تاثیرات تعدیل کننده چندسطحی برداشت دانش آموزان از جو مدرسه، جنسیت و سطح مدرسه (ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم) بر ارتباط بین مهارت های SEL و قربانی شدن در موارد قلدری بررسی شد. شرکت کنندگان شامل ۲۳,۵۳۲ دانش آموز (از کلاس چهارم تا دوازدهم) از ۹۰ مدرسه در ایران بودند. با استفاده از مدل سازی خطی سلسله مراتبی و کنترل عوامل جمعیتی و جو مدرسه در هر دو سطح دانش آموز و مدرسه، ما دریافتیم که سه مورد از چهار مهارت اصلی SEL (یعنی آگاهی اجتماعی، مهارت های ارتباطی و مدیریت خود) و برداشت های دانش آموزان از جو مدرسه در سطح دانش آموز با تجربیات قربانی شدن در موارد قلدری ارتباط معناداری داشتند. علاوه بر این، ارتباط مثبت بین آگاهی اجتماعی و قربانی شدن در موارد قلدری و ارتباط منفی بین مدیریت خود و قربانی شدن در موارد قلدری هر دو در مدارسی با جو مدرسه مثبت تر در سطح دانش آموز کاهش یافتند. ارتباط بین برخی از مهارت های SEL و قربانی شدن در موارد قلدری بسته به جنسیت و سطح کلاس دانش آموزان متفاوت بود. یافته ها بر روابط منحصر به فرد و متفاوت بین چهار مهارت اصلی SEL و تجربیات قربانی شدن دانش آموزان تاکید دارند و همچنین اهمیت شامل کردن ارزیابی جو مدرسه و اعمال تلاش های خاص جنسیت و سطح کلاس در برنامه های پیشگیری از قلدری با تمرکز بر SEL را نشان می دهند.

کلیدواژه ها

آموزش مهارت های اجتماعی-عاطفی، جو مدرسه، قربانی شدن در موارد قلدری، چندسطحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.