مکان یابی بهینه دامپزغال سنگ معدن خمرود با استفاده از فناوری سنجش از دور و تحلیل فازی سلسله مراتبی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین همایش ملی مهندسی عمران و معماری
- کد COI اختصاصی: NCOEE03_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 179
نویسندگان
معدن زغال سنگ خمرود،شهرستان زرند استان کرمان
معدن زغال سنگ خمرود،شهرستان زرند استان کرمان
چکیده
معادن، تامین کننده مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از صنایع بوده و در امر خودکفایی صنعتی، ایجاد اشتغال مولد و افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه یک کشور نقش بسزایی دارند. از بین تنوع بسیار زیاد مواد معدنی، زغال سنگ فراوان ترین ماده معدنی موجود در پوسته زمین و یکی از منابع مهم تامین انرژی جهان می باشد. از این رو نیاز است که توجه ویژه ای به این ماده معدنی با ارزش شود. یکی از فرآیندهای بهینه سازی که در قبال معادن زغال سنگ می توان انجام داد انتخاب محل مناسبی برای دامپ زغال سنگ می باشد. این فرآیند انتخاب بهینه با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی فازی در سامانه اطلعات جغرافیایی انجام می شود. به همین منظور پژوهشی در معدن زغال سنگ خمرود جهت شناسایی مکان بهینه دامپ زغال سنگ انجام شد. در این پژوهش ۶ معیار تاثیرگذار شیب، فاصله از دهانه چاه مایل، آبراهه، کاربری تاسیسات و سازه ها، گسل و باغات در نظر گرفته شد. با استفاده از پرسشنامه خبره به هر کدام از این معیارها وزنی اختصاص داده شد و در نرم افزار ArcGIS نقشه های رستری هر کدام از این معیارها ایجاد شد، در ادامه جهت انجام عملیات تلفیق، تمامی معیارها با عملگر Linear فازی سازی شدند و در نهایت هر ۶ معیار با هم ترکیب شدند که در انتها یک نقشه پهنه بندی بهینه برای محل دامپ زغال سنگ ایجاد شد.کلیدواژه ها
تحلیل سلسله مراتبی-فازی-سامانه اطلاعات جغرافیایی-زغال سنگ-خمرودمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.