ماهیت شرکت های مادر و شعب در نظام حقوقی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فقه، حقوق و علوم اسلامی
  • کد COI اختصاصی: COHE04_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عبادی

صمد عزیزی بهروز

چکیده

در دنیای امروز که عصر رقابت اقتصادی و تجارت جهانی است شرکتهای بین المللی فراملی و چند ملیتی در رقابت تنگاتنگی با هم قرار دارند. بدین ترتیب این شرکتها یکی از موفق ترین پدیده های جهان امروز محسوب می شوند و به نوعی کنترل اقتصاد جهانی و داد و ستد و حتی تبلیغ کالاها و مصارف مردم را در اختیار گرفته اند. هدف شرکتهای مادر افزایش میزان داد و ستد و تجارت جهانی بوده است به علاوه بر آن شرکتهای مادر و شعبه همکاریهای بنیادی را در زمینه برنامه ریزی و کنترل به میزان داد و ستد و منافع ناشی از داد و ستد با هم دارند آنچه که در مورد شرکتهای مادر و شعب قابل تامل است بحث مسئولیت این شرکتها در قبال مشتریان است به این ترتیب که اگرکالایی که توسط یک شرکت شعبه به مشتریان تحویل داده شود و معیوب از آب درآید باید متوجه بود که کدام یک از شرکتهای مادر یا شعب در قبال خسارات وارده مسئولیت خواهند داشت؟ در این مقاله قصد داریم به این نکته بپردازیم که فعالیتهای شعب و مادر از نظر عموم و خصوص چه ارتباطی با هم دارند و حقوق و تعهدات هر یک از شرکتهای مادر و شعب چیست؟ یا موضوع مسئولیت ها و خسارات چگونه قابل بحث است؟

کلیدواژه ها

شرکت ، شرکت مادر، شعب ، روابط حقوقی، نظام حقوقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.