بررسی وقف حقوق معنوی در فقه امامیه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی فقه، حقوق و علوم اسلامی
- کد COI اختصاصی: COHE04_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 153
نویسندگان
چکیده
موقوفات در هر زمان و مکانی تقریبا همه نیازهای جامعه را پوشش میدهند به صورتی که در هر زمانی خلائی در بخشی ازجامعه به وجود میآید، واقفان خیر اندیش و آگاه در صدد پر کردن این خلا موقوفات جدید را ساماندهی می کنند. نهاد وقف علاوه بر آثار فرهنگی و مذهبی، آموزشی، اقتصادی و اجتماعی، آثار جغرافیایی نیز به همراه دارد. فقیهان امامیه در متون فقهی با تمسک به برخی ازروایات و ادله معتبر، وقف را با عنوان «تحبیس الاصل وتسبیل المنافع» به نحو شرح الاسمی تبیین مینمایند و شرایطی برای آن مطرح می نمایند . در عصر حاضر به عنوان یک پرسش مطروح در ذهن پژوهشگران ومحققان فقه است، این است که آیا وقف در امور معنوی ومنافع با تعریف و شرایطی که مشهور فقیهان امامیه پذیرفته اند امکان ظهور دارد یا نه و آن محقق و دانشمندی که بابهره گیری از فکر و اندیشه خود یک مصنوع خارجی را ایجاد میکند یا کسی که منافع مال خود را به وجود اینکه عین خارجی نیست میتوان نهاد وقف واقع گردد یا خیر؟کلیدواژه ها
وقف ، وقف معنوی ، حقوقمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.