بررسی امضایی یا تاسیسی بودن قاعده فراش و تاثیر آن بر آزمایش DNA در اثبات یا نفی نسب
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی فقه، حقوق و علوم اسلامی
- کد COI اختصاصی: COHE04_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 291
نویسندگان
چکیده
دین مبین اسلام به مساله نسب اهمیت زیادی قائل شده و در همین رابطه قاعده فراش را مطرح نموده است. اما با توجه به پیشرفت علم پزشکی در دوره حاضر، یکی از راه های اثبات نسب از طریق آزمایشDNA در این علم مطرح شده است که بر اساس ژنتیک درباره الحاق یا عدم الحاق نسب نظر می دهد که در برخی موارد ممکن است نتیجه این آزمایش با مفاد قاعده فراش در تعارض واقع شود. نوشته حاضر که با روش تحلیلی و با استفاده از ابزار کتابخانه ای نگارش شده است با بررسی قاعده فراش در قوانین و شرایع سابق تحت عنوان اصولی امضایی بودن یا تاسیسی بودن قاعده فراش به حل این تعارض پرداخته است. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که قاعده فراش و مفاد آن در هیچ یک از قوانین و شرایع سابق وجود نداشته است و در نتیجه قاعده فراش، قاعده ای تاسیسی به شمار می رود که در صورت عدم حصول علم به نتیجه آزمایش و برابری موقعیت طرفین(قاعده و آزمایش)، تعبدا بر نتیجه آزمایش DNA در صورت تعارض با قاعده فراش، مقدم است.کلیدواژه ها
قاعده فراش- آزمایش DNA -تعارض قاعده فراش و آزمایش- اثبات نسبمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.