بررسی حدود دفاع مشروع در مقابل مهاجم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی فقه، حقوق و علوم اسلامی
- کد COI اختصاصی: COHE04_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 776
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، مرکز تحقیقات حقوق، واحد مراغه،دانشگاه آزاد اسلامی مراغه، ایران
چکیده
زمینه و هدف: هدف از این پژوهش بررسی حدود دفاع مشروع در مقابل مهاجم می باشد دفاع مشروع جزء استثنائات می باشد چرا که عملی که در شرایط دیگری جرم بوده را پسندیده و مورد قبول محسوب می کند انسانها از بدو تولد همواره در مواجهه با تهاجم و تجاوز، ناخودآگاه از خود واکنش نشان داده و برای دفع آن اقدام می نمودند فلسفه وضع دفاع مشروع، دفاع از حق می باشد. روش تحقیق: این پژوهش به روش توصیفی –تحلیلی بوده و گردآوری اطلاعات و داده ها با مراجعه به منابع کتابخانه ای و ستون مرجع و منابع الکترونیکی می باشد. یافته ها: براساس این تحقیق هر زمان که حقی مورد تعرض و تجاوز واقع شود قانونگذار دفاع مشروع از این حق را به اشخاص تجویز کرده تا بتوانند از حقوق خود به طور قانونی دفاع نمایند دفاع مشروع جزء عوامل موجهه می باشد که دفاع را موجه می نماید. نتیجه گیری: در آیات قرآنی و همچنین در قانون به دفاع از حق توجه شده است به طوریکه زمانی دفاع را جایز دانسته اند و در زمانی دیگر بر دفاع تاکید شده است و نسبت به تهاجمی که مهاجم انجام می دهد تا به آنجا دست از تهاجم برنداشته باشد مال و خونش از قاعده احترام خارج است و اگر مدافع باعث خسارت جانی یا مالی شود به تکلیفش عمل کرده و هیچ ضمانی بر عهده او نمی باشد.کلیدواژه ها
دفاع مشروع _ مهاجم _حق دفاعمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.