بررسی تقسیمات کشوری استان ایلام در دوران معاصر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی ایران شناسی استان ها تاریخ، فرهنگ و هنر کرمانشاه
  • کد COI اختصاصی: IRANOLOGY02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه ملک پور

دانش آموخته گروه تاریخ ایران دوره اسلامی و پژوهشگر بنیاد ایران شناسی

مسلم رضائی

دانش آموخته دکتری باستان شناسی گرایش دوران اسلامی

چکیده

محدوده جغرافیایی که با عنوان «استان ایلام» شناخته می شود، در جریان تحولات تاریخی و سیاسی ایران، در زمره مناطق با اهمیت و اثرگذار به حساب می آمده است. یکی از جنبه های مهم مطالعاتی که پیرامون استان ایلام وجود دارد، مسئله سابقه تقسیمات سیاسی و کشوری آن است. بررسی و مطالعات درباره تقسیمات کشوری ایلام در مرحله نخست، به لحاظ وجود پاره ای ابهامات در ،نام ،تابعیت عناصر و محدوده تقسیمات کشوری آن، نیازمند بررسی دقیق منابع رسمی و غیر رسمی است؛ از این رو، پژوهش حاضر با روشی توصیفی-تحلیلی و بهره مندی از اسناد و تصویب نامه های هیئت دولت، درصدد پاسخ گویی به این مسئله است که: از چه زمانی محدوده سیاسی و تقسیمات کشوری ایلام، از لرستان و استان پنجم (یا کرمانشاه) منفک شده و از چه زمانی نام رسمی ایلام بر محدوده خاصی از جغرافیای غرب کشور نهاده شد. فرضیه این تحقیق این است که منطقه ایلام به لحاظ هم جواری با دیگر مناطق و محدوده های شهری با فرهنگ های مشترک در غرب ایران، همواره در سطوح تقسیمات کشور، تغییرات گوناگون و دامنه داری را تجربه کرده است. از جمله یافته های اساسی که می توان بدان اشاره کرد، این مطلب است که استان ایلام به واسطه اهمیت موقعیت جغرافیایی و سیاسی و فرهنگی همواره مورد توجه بوده، به گونه ای که در دوران متاخر، این محدوده در قالب یکمحدوده معین جغرافیایی با عنوان «استان ایلام» شناخته و معرفی شده است.

کلیدواژه ها

ایلام، تقسیمات کشوری، جغرافیا، استان، پشتکوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.