واکاوی معیارهای عدالت در مباحث مالی بر اساس آیات منتخب قرآن کریم
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیست و سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
- کد COI اختصاصی: NASMEA23_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 151
نویسندگان
دانشجوی دکتری رشته معارف اسلامیو مدیریت مالی دانشگاه امام صادق (ع)
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معارف اسلامی و مدیریت مالی دانشگاه امام صادق (ع)
چکیده
عدالت به عنوان یکی از والاترین اهداف و ارزشهای اخلاقی حاکم در نظام مالی اسلامی، مطرح می باشد. این مفهوم در تار وپور نظام مالی مد نظر اسلام نهفته است.ابزارها، بازارها و نهادهای موجود در نظام مالی هنگامی عادلانه می باشد که منطبق بر اصول عدالت باشد. در این میان تحققعدالت در رابطه ها و فرایندهای مالی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوش در صدد هستیم که مطابق با اصول ومفاهیم و ارزشهای حاکم بر قراردادهای اسلامی با محوریت بررسی آیات منتخب قرآنی معیارهای تحقق مفهوم عدالت درقراردادها و فرایندهای مالی را احصا نماییم. از این رو با واکاوی آیات منتخب قرآنی به این مهم پرداخته می شود. با بررسیآیات قرآن کریم، به این نتیجه میرسیم که که معیارهای تحقق عدالت در نظام مالی در قرآن کریم عبارتند از غیر ربوی بودنقراردادها، عدم زیان رسانی، عدم انحراف از مفاد قرارداد، توزیع ریسک بین طرفین قرارداد و عدم سفته بازی اخلال گر و قمارگونهکلیدواژه ها
عدالت، عدالت اقتصادی، نظام مالی اسلامی، معیار تحقق عدالتمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر نگرش های ریسکی عینی و ذهنی کارکنان و مدیران مالی شهرداری
- تاثیر بازاریابی دیجیتال بر میزان فروش خدمات بانکی و ایجاد ذهنیت مثبت در مشتریان
- تحلیل نقش میانجیگری خلاقیت سازمانی بر رابطه بین دیدگاههای استراتژیک و عملکرد مالی( مورد مطالعه:شرکت های مستقر در شهرکهای صنعتی یزد)
- نقش فناوریهای نوین در بهبود عملکرد شرکت های کوچک و متوسط: بررسی اثرات هوش مصنوعی
- بررسی نقش مدیریت برداشت در تقویت تعهد عاطفی کارکنان شهرداری شاهینشهر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.