ارزیابی تهدیدات زیست محیطی شهر کرمانشاه ناشی از حومه نشینی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی ایران (با رویکرد اقتصاد سبز- اقتصاد چرخشی)
  • کد COI اختصاصی: IRANEIA20_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کوچکی نژاد ارم ساداتی

گروه جغرافیا وبرنامه ریزی شهری، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

امروزه وجود مناطق حومه نشین کل شهر را متاثر ساخته است، به طوری که پیامد آن بروز انواع ناهنجاری ها در زمینه زیست محیطی و شهرنشینی است. وجود آلودگی محیط زیست به صورت تهدیدات زیست محیطی، عدم توانایی شهرداری ها برای ارائه خدمات مناسب در این مناطق، اثرات نامطلوب فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی این مناطق بر کل سیستم شهر، همه و همه از جمله آثار مخرب و مضر حاشیه نشینی، چه بر روی ساکنان آن مناطق و چه بر روی دیگر افراد ساکن در شهرهای بزرگ هستند. از این رو این پژوهش با هدف تعیین تهدیدات زیست محیطی ناشی از حومه-نشینی در کلانشهر کرمانشاه به انجام رسیده است. این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری این تحقیق، شهروندان ساکن در چهار محله حومهنشین شهر کرمانشاه (جعفرآباد، دولت آباد، کرناچی و شهرک شهید باهنر) می باشد. که تعداد ۳۲۱ نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شد و برای توزیع پرسشنامه ها از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده گردید. بدین صورت که نسبت به جمعیت هر محله حومهنشین، تعداد نمونه ها انتخاب گردید و در مرحله بعدی پرسشنامه ها به صورت تصادفی در سطح هر محله در اختیار پاسخگویان قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان نمرات در تهدیدات زیست محیطی در چهار محله حومه نشین شهر کرمانشاه متفاوت است. با در نظر گرفتن گروهه ای سنی این تفاوت در سه محله جعفرآباد، دولت آباد و شهرک شهید باهنر دارای تفاوت معناداری بودند. بررسی عوامل تاثیرگذار نشان داد که وضعیت محیطی بیشترین تاثیر را بر تهدیدات زیست محیطی چهار محله مورد مطالعه داشته است و به ترتیب تهدیدات اقتصادی و تهدیدات کالبدی موثر بوده اند.

کلیدواژه ها

تهدیدات زیست محیطی، حومه نشینی، شهر کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.