سوپرورم (Zophobas morio): توانمندی ها و چالش ها برای ارتقای اقتصاد چرخشی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی ایران (با رویکرد اقتصاد سبز- اقتصاد چرخشی)
  • کد COI اختصاصی: IRANEIA20_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس ارباب

دانشیار گروه حشره شناسی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان

چکیده

در چند سال اخیر، مفهوم اقتصاد چرخشی به دلیل اهمیت بالقوه آن در اهداف توسعه پایدار به ویژه از طریق تطبیق رشد اقتصادی با حفاظت از محیط زیست، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. استفاده از حشرات در سیستم های تولید چرخشی نمونه خوبی از این مفهوم است. زیرا حشرات می توانند طیف وسیعی از پسماند های آلی و محصولات جانبی صنایع غذایی را به مواد قابل بازگشت به چرخه ی مصرف تبدیل کنند. این مقاله به بررسی توانمندی لارو سوپرورم (Zophobas morio) در سیستم های تولید چرخشی با بررسی کارایی و کاربرد آن در صنایع مختلف مانند کشاورزی، مواد غذایی و محیط زیست می پردازد. تولید سوپرورم به دلیل منابع کمی که برای پرورش آنها مورد نیاز است، تاثیر زیست محیطی کمی دارد و می توان آن را در طیف گسترده ای از بسترها و محصولات جانبی بدست آمده از صنایع غذایی پرورش داد. این ویژگی آنها را به یک ابزار تبدیل زیستی عالی تبدیل می کند و با مفهوم اقتصاد چرخشی پایدار مطابقت دارد. این موضوع به دلیل تاثیرات آن از نظر اقتصادی و زیست محیطی می تواند منشا اثر زیادی باشد.

کلیدواژه ها

اقتصاد چرخشی، حشرات، سوپرورم، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.