مدل سازی و پیش بینی دما ایستگاه هواشناسی شیراز با استفاده از برونداد CMIP۶ تحت سناریوهای SSP۱-۲.۶ و SSP۵-۸.۵ (یک مطالعه تحلیلی)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیستمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی ایران (با رویکرد اقتصاد سبز- اقتصاد چرخشی)
- کد COI اختصاصی: IRANEIA20_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 192
نویسندگان
دانشجوی دکتری آب و هواشناسی دانشگاه حکیم سبزواری
استادیار دانشکده جغرافیا و علوم محیطی دانشگاه حکیم سبزواری
چکیده
این مقاله به مدل سازی و پیش بینی دما ایستگاه هواشناسی شیراز با استفاده از برونداد CMIP۶ تحت سناریوهای SSP۱-۲.۶ و SSP۵-۸.۵، می پردازد. در این تحقیق، داده های مشاهده شده از ایستگاه هواشناسی شیراز با داده های مدل CMIP۶ مقایسه شد و مدل سازی برای پیش بینی دما در آینده انجام گردید. نتایج نشان می دهند که با استفاده از مدل CMIP۶ و سناریوهای SSP۱-۲.۶ و SSP۵-۸.۵، می توان به خوبی دما را پیش بینی کرد. نتایج این مطالعه نشان داد که با استفاده از داده های برونداد CMIP۶ و سناریوهای SSP۱-۲.۶ و SSP۵-۸.۵، در دوره های ۲۰۵۸-۲۰۲۵ و ۲۰۹۰-۲۰۵۹دمای آینده در مقیاس سالانه و ماهانه در ایستگاه مطالعاتی(شیراز) افزایش پیدا خواهد.همچنین با توجه به پیشبینی ها درماههای سرد دما روند کاهشی را نشان می دهد. در مقایسه دو سناریو خوش بینانه و بد بینانه سناریو ۵ .۵با اندکی تفاوت افزایش دما را بیشتر از سناریو ۱-۲.۶در هر دودوره فوق الذکر نشان می دهد این نتایج می تواند به تصمیم گیران و برنامه ریزان کمک کند تا برای تغییرات آینده آب و هوا آمادگی داشته باشند و اقدامات مناسبی را انجام دهندکلیدواژه ها
مدل سازی ، دما ، cmip۶، ایستگاه شیراز،پیش بینیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.