بررسی اصول و فنون مدیریت موثر کلاس درس
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی آموزش و پرورش با رویکرد مدارس هوشمند، معلمان خلاق و دانش آموزان متفکر در افق ۱۴۰۴
- کد COI اختصاصی: MAECONEF01_425
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 86
نویسندگان
دبیر ادبیات فارسی، مقطع متوسطه اول، آموزش و پرورش کرمانشاه
دبیر ریاضی، مقطع متوسطه اول، آموزش و پرورش کرمانشاه
دبیر ریاضی، مقطع متوسطه اول، آموزش و پرورش کرمانشاه
دبیر دینی عربی، مقطع متوسطه اول، آموزش و پرورش کرمانشاه
چکیده
صاحبنظران بر این باورند که در محیط کلاس و عکس العملهای متقابل بین معلم و شاگرد و شاگردان با یکدیگر وضعیتی را بوجود می آورد که بر میزان یادگیری و رفتارهای دانش آموزان تاثیر می گذارند. توجه به معلمان به عنوان مدیر کلاس درس دیدگاه و رویکرد جدید ولی نسبتا توسعه یافته است. این رویکرد به دلیل تحولات و تغییرات سریع اجتماعی آموزشی و حرفه ای تر شدن معلمان بیش از پیش مورد توجه صاحبنظران علوم تربیتی بخصوص برنامه ریزان آموزشی، برنامه ریزان درسی و مدیریت آموزشی قرار گرفته است. در این رویکرد معلمان، مدیرانی هستند که برای حفظ نظم و کنترل کلاس درس و فعالیتهای آموزشی باید کارکردهای مدیریتی را با توجه به شرایط برای افزایش اثر بخشی و کارآیی کلاس درس با دقت به کار گیرند. کلاس درس یک گروه یا سیستم اجتماعی است که کلیه عناصر و اجزای سیستمهای اجتماعی را داراست؛ بنابراین مستلزم مدیریتی پویا و اثر بخش با انجام کارکردهای مدیریتی یعنی طراحی و سازماندهی، رهبری، نظارت، کنترل و ارزشیابی است. ویژگی منحصر به فرد مدیریت کلاس درس در هم تنیدگی این کارکردهای در درون کلاس درس است. معلمان کارکردهای مدیریت آموزشی را در سطح کلاس درس باید با کیفیت خاص و مهارتهای ویژه ای به کار گیرند تا به یک کلاس درس سالم و پویا دست یابند. اداره ی کلاس درس به مراتب از اداره مدارس پیچیده تر بوده و پیش از آنها مستلزم کسب مهارتهای مدیریتی است. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی اصول و فنون مدیریت موثر کلاس انجام شد. نوع پژوهش، کاربردی و شیوه بررسی آن نیز توصیفی- تحلیلی می باشد. همچنین از شیوه مطالعه منابع کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات و داده های پژوهش، استفاده شده است.کلیدواژه ها
کلاس، مدیریت کلاس، معلم، دانش آموزاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.