طراحی تجربیات یادگیری بازی وار شده موثر

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی، مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYEDUCON01_0620
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا سادات عظیم فر

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه آزاد سبزوار

مریم صالحی آرا

کارشناسی ارشد بالینی دانشگاه شاهرود

چکیده

گیمیفیکیشن در محیط های مختلفی از جمله تجارت، مراقبت های بهداشتی و آموزش استفاده شده است. اگرچه نمونه های موفق گیمیفیکیشن وجود دارد، بسیاری از پروژه های گیمیفیکیشن به دلیل طراحی ضعیف با شکست مواجه می شوند. علیرغم اهمیت طراحی متفکرانه گیمیفیکیشن، تحقیقات قبلی در مورد گیمیفیکیشن در آموزش، توجه کافی به جنبه طراحی نداشته است، و تمرکز بر این است که آیا افزودن یک یا چند عنصر بازی تفاوتی ایجاد می کند یا خیر. بر اساس بررسی متون جامع و ترکیب دستورالعمل های طراحی گیمیفیکیشن از کارشناسان مختلف در این منطقه، ما هشت ملاحظات طراحی را برای ایجاد تجربیات یادگیری گیمی شده موثر شناسایی کرده ایم، از جمله: (۱) معنی. (۲) طراحی کاربر محور. (۳) چالش ها، شخصی سازی، و بازخورد. (۴) انتخاب و استقلال. (۵) خطرات و مزایای پاداش های بیرونی؛ (۶) تعامل اجتماعی و ارتباط. (۷) رقابت در مقابل همکاری. و (۸) شکست به عنوان فرصتی برای یادگیری. طراحی متفکرانه برای ایجاد تجربیات یادگیری گیمیفی شده موثر مورد نیاز است. تازگی استفاده از عناصر بازی در محیط های آموزشی ممکن است توجه دانش آموزان را به خود جلب کند، اما گیمیفیکیشن با طراحی ضعیف می تواند اثرات منفی بر یادگیری و انگیزه دانش آموزان داشته باشد. درک این نکته ضروری است که یک عنصر بازی که در یک شرایط کار می کند ممکن است در شرایط دیگر کار نکند. تحقیقات آینده باید توجه دقیق تری به جنبه های طراحی داشته باشد، عوامل زمینه ای را در نظر بگیرد و به توسعه دستورالعمل های مبتنی بر پژوهش برای طراحی تجربیات یادگیری گیمی شده موثر که هم روش ها و هم موقعیت ها را شامل می شود، کمک کند.

کلیدواژه ها

گیمیفیکیشن ، بازی وار سازی ، آموزش ، طراحی گیمیفیکیشن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.