بررسی رابطه بین کمال گرایی و استرس تحصیلی و تاثیر آن بر عملکرد تحصیلی دانشجویان پزشکی (مطالعه موردی: شهر شیراز)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی، مدیریت و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: PSYEDUCON01_0582
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 286
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه آزاد مرودشت، فارس، ایران
دانشجوی کارشناسی روانشناسی، موسسه غیرانتفاعی پیشتازان، شیراز، فارس، ایران
چکیده
پیشرفت تحصیلی از مهم ترین نتایج نظام آموزشی هم برای فرد و هم جامعه به شمار می رود و با توجه به این که شناسایی مولفه های تاثیرگذار شرایط مناسب را برای تربیت افرادی با سواد و خلاق به خصوص در علوم پزشکی که با صرف هزینه های بسیار باید نیروی انسانی کارآزموده و با کیفیت مطلوب را برای عرضه مراقبت های بهداشتی درمانی تربیت کند، فراهم می کند. لذا این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین ابعاد کمال گرایی و استرس تحصیلی و تاثیر آن بر عملکرد تحصیلی دانشجویان پزشکی (مطالعه موردی: شهر شیراز) انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانشجویان پزشکی در سطح شهر شیراز که در سال ۱۴۰۲ مشغول به تحصیل بودند تشکیل می داد و از این میان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس نمونه ای به اندازه ۱۴۰ نفر (۶۰ نفر پسر و ۸۰ نفر دختر) انتخاب و پرسشنامه در اختیار آن ها قرار گرفت. در این پژوهش به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه ی کمال گرایی هیل و همکاران (۲۰۰۴) و پرسشنامه استرس دوران دانشجویی استفاده شد. بعد از دریافت پرسشنامه ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) و نرم افزار SPSS v.۲۳ جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. به طور کلی نتایج تحقیق حاکی از آن بود که چنانچه باورهای دانشجویان از موفقیت و شایستگی خود در امر تحصیل بالا رود و برای عملکرد خود معیارهای استاندارد و معقولی را برگزینند استرس تحصیلی آن ها کمتر شده و به احتمال بیشتری در عملکرد و پیشرفت تحصیلی خود موفق خواهند بود.کلیدواژه ها
کمال گرایی، استرس تحصیلی، عملکرد تحصیلی، دانشجویان پزشکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.