بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم های ژن IL۴ (rs۲۲۲۷۲۸۴ و rs۲۲۴۳۲۵۰) و خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان ایرانی

  • سال انتشار: 780
  • محل انتشار: فصلنامه دانش و تندرستی، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JKH-17-1_005
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Neda Khayat Hesari

- گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

Zahra Tahmasebi Fard*

- گروه زیست شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.

Iman Salahshourifar

- گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه: التهاب موجود در بافت ها از عوامل مرتبط با سرطان می باشد. اینترلوکین های ترشح شده از سلول های T کمکی نظیر IL۴ با نقش دوگانه می توانند در ابتلا به سرطان موثر باشند. در این تحقیق رابطه بین پلی مورفیسم های rs۲۲۲۷۲۸۴ (-۳۳A/C) و rs۲۲۴۳۲۵۰ (-۵۸۹C/T) از ژن اینترلوکین IL۴ و خطر ابتلا به سرطان پروستات مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: ۱۰۰ نمونه خون از بیماران مبتلا به سرطان پروستات و ۱۰۰ نمونه فرد سالم در همان طیف سنی، پس از تایید پزشک متخصص انتخاب شدند. DNAی نمونه ها به روش Salting out استخراج شد و خلوص آنها به کمک اسپکتروفتومتر و ژل تایید شد. سپس پلی مورفیسم های موجوددر ژن، با استفاده از تکنیک RFLP-PCR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله به کمک نرم افزار SPSS و با آزمون های آماری کای دو و رگرسیون لوجستیک بررسی شد.نتایج: ژنوتایپ موتانت CC در پلی مورفیسم rs۲۲۲۷۲۸۴، بین دو گروه سرطانی و سالم رابطه معناداری نشان داد. (P:۰.۰۰۱, OR:۲.۹۷۶, CI۹۵%: ۱.۵۶۹-۵.۶۴۴). همچنین هر دو پلی مورفیسم با سن بیشتر از ۶۰ سال، شاخص توده بدنی بالاتر از ۲۵ ارتباط آماری معناداری داشتند اما با مصرف سیگار ارتباطی نشان ندادند. هیچکدام از پلی مورفیسم ها با مرحله سرطان و نمره گلیسون مرتبط نبودند.نتیجه گیری: پلی مورفیسم rs۲۲۲۷۲۸۴ با خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط بود و هر دو پلی مورفیسم بررسی شده، در سنین بالاتر از ۶۰ سال و افراد با شاخص توده بدنی بالاتر ارتباط معناداری با سرطان پروستات داشتند. تایید این موضوع، نیازمند مطالعات بیشتر در جمعیت بزرگ تری است.مقدمه: التهاب موجود در بافت ها از عوامل مرتبط با سرطان می باشد. اینترلوکین های ترشح شده از سلول های T کمکی نظیر IL۴ با نقش دوگانه می توانند در ابتلا به سرطان موثر باشند. در این تحقیق رابطه بین پلی مورفیسم های rs۲۲۲۷۲۸۴ (-۳۳A/C) و rs۲۲۴۳۲۵۰ (-۵۸۹C/T) از ژن اینترلوکین IL۴ و خطر ابتلا به سرطان پروستات مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: ۱۰۰ نمونه خون از بیماران مبتلا به سرطان پروستات و ۱۰۰ نمونه فرد سالم در همان طیف سنی، پس از تایید پزشک متخصص انتخاب شدند. DNAی نمونه ها به روش Salting out استخراج شد و خلوص آنها به کمک اسپکتروفتومتر و ژل تایید شد. سپس پلی مورفیسم های موجوددر ژن، با استفاده از تکنیک RFLP-PCR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله به کمک نرم افزار SPSS و با آزمون های آماری کای دو و رگرسیون لوجستیک بررسی شد. نتایج: ژنوتایپ موتانت CC در پلی مورفیسم rs۲۲۲۷۲۸۴، بین دو گروه سرطانی و سالم رابطه معناداری نشان داد. (P:۰.۰۰۱, OR:۲.۹۷۶, CI۹۵%: ۱.۵۶۹-۵.۶۴۴). همچنین هر دو پلی مورفیسم با سن بیشتر از ۶۰ سال، شاخص توده بدنی بالاتر از ۲۵ ارتباط آماری معناداری داشتند اما با مصرف سیگار ارتباطی نشان ندادند. هیچکدام از پلی مورفیسم ها با مرحله سرطان و نمره گلیسون مرتبط نبودند. نتیجه گیری: پلی مورفیسم rs۲۲۲۷۲۸۴ با خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط بود و هر دو پلی مورفیسم بررسی شده، در سنین بالاتر از ۶۰ سال و افراد با شاخص توده بدنی بالاتر ارتباط معناداری با سرطان پروستات داشتند. تایید این موضوع، نیازمند مطالعات بیشتر در جمعیت بزرگ تری است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.