انتخاب روش بهینه تعمیر و نگهداری ایزولاسیون و پیاده سازی آن در مناطق تحت پوشش برق منطقه ای هرمزگان
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: بیستمین کنفرانس بین المللی برق
- کد COI اختصاصی: PSC20_212
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1837
نویسندگان
پژوهشگاه نیرو
پژوهشگاه نیرو
پژوهشگاه نیرو
شرکت برق منطقه ای هرمزگان ایران
چکیده
جداسازی سطوح ولتاژ فشار قوی از زمین توسط مقره های فشار قوی انجام می گیرد . مقره ها بایستی دارای مقاومت سطحی بالایی باشند تا از هدایت جریان الکتریکی در مسیرهای ناخواسته جلوگیری کنند . ایزولاسیون سیستم های الکتریکی در زمان نصب و شروع بهره برداری دارای هدایت سطحی پائینی بوده و کارآیی مناسبی را خواهند داشت . به مرور مقره هایی که در معرض آلودگی قرار می گیرند لایه ای از آلودگی بر روی آنها ایجاد شده و بسته به شرایط آب و هوایی و اقلیمی منطقه، این آلودگی در معرض رطوبت، باران، مه و یا شبنم بصورت لایه سطحی الکترولیتی در می آید و باعث می گردد عایق مقره خود بستر مناسبی جهت هدایت جریان در مسیرهای ناخواسته گردد و مسائل تعمیر و نگهداری را بهمراه خواهد داشت . سوابق بهره برداری در مناطق جنوبی کشور نیز گواه این امر است . در حــال حاضــر روش هــای مختلفــی جهــت تعمیــر و نگهــداری مناســب از ایزولاســیون بکــار گرفتــه مــی شــود . شستشوی دوره ای، اسـتفاده از گـریس هـای سـیلیکونی، پوشش های سیلیکون رابری RTV ، بکارگیری چترک افزاها، استفاده از حفاظ پرندگان و هم چنین جـایگزینی مقـره هـا بـا طرح های مناسـب از جملـه روش هـای تعمیـر و نگهـداری ایزولاسیون خطوط و پست های فشارقوی بشمار می آیند . با توجه به اهمیت تعیین شدت آلودگی در انتخاب روش بهینه تعمیر و نگهداری ایزولاسیون، با انجام آزمونهای میدانی در منطقه مورد مطالعه نقشه پهنه بندی آلودگی بدست آمد که با پیاده سازی روش جابجایی مقره در مورد خط 230 کیلوولت غرب - نیروگاه هرمزگان - دوراهی میناب و مقایسه آن با روش های شستشو، این مهم مورد ارزیابی قرار گرفت . نتایج نشان می دهد ضمن اینکه پس از گذشت 2 تا 3 سال خطایی گزارش نشده است، هزینه اولیه پس از 6 سال و 5 ماه مستهلک می گردد . ضمناً مراتب برای یک نمونه پست 230 کیلوولت نیز مورد بررسی قرار گرفت . این مقاله نتایج این پژوهش را ارائه می دهد .کلیدواژه ها
تعمیر و نگهداری، ایزولاسیون، مقره های فشار قوی، نقشه پهنه بندی آلودگی، ملاحظات فنی و اقتصادیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.