یک روش نوین مدل کردن شکستگیهای منطقه گسلی دهاقان (جنوب باختر اصفهان) بر مبنای سنجش از دور
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم پایه، مهندسی و تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: CONFITC09_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 148
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی تکتونیک دانشگاه صنعتی شاهرود
استادیار، رشته زمین شناسی، گرایش تکتونیک، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
این باور وجود دارد که پی سنگ پهنه ساختاری سنندج-سیرجان (SSZ)(Stocklin۱۹۶۸) طی فازهای کوهزایی سیمیرین و لارامید سخت شده وبه همین دلیل به عنوان پهنه ای غیر لرزه زا(یا با لرزه خیزی پائین)مطرح شده است.گستره شهرکرد تا دهاقان که در ۶۰ کیلومتری جنوب باختر شهر اصفهان قرار دارد.در بخش مرکزی این پهنه ساختاری به عنوان منطقه مورد مطالعاتی انتخاب شد، تا گسله دهاقان(Nadimi, ۲۰۱۰) و حرکات عهدحاضر این گسله بررسی گردد.در این پژوهش با استفاده از فناوری های زمینی(Geoinformatics) مانند سنجش از دور،GISوبررسی های صحرایی،سعی در شناسایی روند ساختارهای منطقه،بررسی سازوکار حرکتی آنها،اثرات نوزمین ساختی عملکرد گسل های فعال گستره انجام گیرد.گسله پی سنگی دهاقان در جنوب باختر گستره سازوکار راستالغز راست بر با مقدار قابل توجهی مولفه معکوس عمده ترین روند ساختاری در گستره می باشد.این پهنه گسل خورده اثرات حرکات نوزمین ساختی مربوط به فعالیت های عهد حاضر این گسله نیز قابل مشاهده است.شکستگی ها عمده ترین ساختار مورد بررسی در این پژوهش می باشد. مدل کردن شکستگیها با استفاده از فناوریهای سنجش از دور گواه بر این است که گسل معکوس دهاقان با امتداد شمال باختر-جنوب خاور(روند زاگرسی)وشیب به سمت جنوب باختر دارای مولفه حرکت راست بر است. طول خطواره ی این گسل حدود Km۲۵۰(Nadimi, ۲۰۱۰) می باشد.کلیدواژه ها
سنندج -سیرجان، گسل دهاقان، شکستگی، فناوری های سنجش از دور و GIS ،نوزمین ساختاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.