گسترش مناطق مسکونی پیرامون حوزه های تجاری
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی معماری و هویت با محوریت مسکن اسلامی ایرانی
- کد COI اختصاصی: ISLAMICHOUSING01_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1153
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، گروه معماری، اصفهان، ایر
دانشگاه شیراز، دانشکده مکانیک، شیراز، ایران
دانشگاه پیام نور، دانشکده معماری، بندرعباس، ایران
چکیده
در معماری سنتی ایران، بازار نقش مهمی در شکل دادن عناصر شهری دارا بوده است و به مثابه ستون فقرات به شهر ساختار بخشیده است. در بافت مرکزی شهر، همواره وجود حوزه ی تجاری در یک منطقه موجب پدید آمدن حوزه های مسکونی پیرامون خود شده است. گسترش کلان شهرها موجب پدید آمدن سیاست گذاری های جدید شهری در ایران شده است. از این روی شهرهای جدید با هدف جذب سریز جمعیت، پیرامون کلان شهرها مکان یابی شدند. برخی از این شهرهای جدید در جذب جمعیت موفق و تعدادی ناموفق پدیدار شدند. ادعای اصلی این مقاله از این قرار است که مناطق تجاری در شهرهای جدید به مثابه بازار در بافت سنتی می توانند در جذب جمعیت توسط مناطق مسکونی تأثیر گذار باشند. برای اثبات ا ین ادعا، شکل گیری مناطق مسکونی و تأثیر حوزه های تجاری بر آن، در شهر جدید صدرا همجوار با کلان شهر شیراز مورد بررسی قرار گرفت، بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، این فرضیه اثبات شد و توصیه می شود برای جذب بهتر سرریز جمعیت در شهرهای جدید، مناطق مسکونی و حوزه های تجاری در مجاورت یکدیگر شکل گیرند.کلیدواژه ها
مناطق مسکونی، حوزه تجاری، شهر جدید، کلان شهر، شهر جدید صدرامقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.