بررسی عملکرد آقای ظریف و آقای امیرعبدالهیان در دیپلماسی رسانه ای ایران در بستر توییتر

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICMBA03_459
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه تیجانی

چکیده

در این تحقیق به بررسی عملکرد دو تن از سیاستمداران، دیپلمات ها، وزاری امور خارجه ایران و رئسای مرکز«دیپلماسی عمومی و رسانه ای» وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران یعنی آقای محمد جواد ظریف و آقای حسین امیرعبدالهیان در دیپلماسی رسانه ای ایران پرداخته شد. به همین منظور با توجه به استفاده ایشان از رسانه ها به عنوانمجاری دیپلماتیک از جمله رسانه رسمی بین الملی توییتر؛ یک سال از توییت های انگیسی زبان آقای ظریف (سال ۲۰۱۷)و یک سال از توییت های انگلیسی زبان آقای امیرعبدالهیان (سال ۲۰۲۳) با استفاده از روش تحلیل محتوا (واحد تحلیلمضمون) و در قالب دو نظریه دروازه بانی و برجسته سازی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. جامعه آماری شامل ۱۱۰پست از توییتر آقای ظریف و ۲۳ پست از توییتر آقای امیرعبدالهیان بود. برای رسیدن به نتایج دقیق تر نمونه گیری انجامنشد و تمام پست های انگلیسی زبان در بازه زمانی مذکور مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. بررسی نتایج تحلیل محتوا درچارچوب مفهوم دیپلماسی رسانه ای نشان داد که آقای ظریف موضوعات مطرح از جمله برجام، دفاع از کشورهای یمن،سوریه و عراق، برنامه موشکی ایران، انتقاد از سیاست های حمایتی آمریکا از تروریسم را مورد توجه قرار داده است و آقایامیرعبدالهیان نیز موضوعاتی از قبیل فلسطین، حمایت آمریکا از اسرائیل، تعامل و همکاری با کشورهای همسایه و جهان،انتقاد از تروریسم و ... را مورد تاکید قرار داده است.

کلیدواژه ها

دیپلماسی رسانه ای، قدرت نرم، توییتر، شبکه های اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.