مطالعه ای بر تحلیل حقوقی قراردادهای هوشمند و قابلیت اجرای آن در نظام حقوقی ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
- کد COI اختصاصی: ICMBA03_436
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 672
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ولی عصر(ع) رفسنجان
استادیار گروه معارف اسلامی و حقوق دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ولی عصر(ع) رفسنجان
چکیده
قراردادهای هوشمند قراردادهایی الکترونیکی هستند که در بستری عمومی مانند بلاک چین منعقد شده و از زمانانعقاد تا تائید نهایی توسط قوه حاکمه و هوش مصنوعی نظارت می گردند و طرفین و هوش مصنوعی در زمان انعقاد تانهایی شدن قرارداد امکان دریافت هرگونه اطلاعاتی از مورد معامله یا طرفین عقد را دارند. این قراردادها با توجه به دارابودن شرایط اساسی معاملات مطابق با هر نظام حقوقی عقد تلقی گردیده و از ویژگی های منحصر به فردی همچون خوداجرایی در اجرای آثار قرارداد، شفافیت و خود اجرایی بهره مند بوده و انعقاد آنها منوط به دارا بودن افراد از امضای دیجیتالیو مجوز امکان تملک ارزهای مجازی میباشد قراردادهای هوشمند پس از تائید توسط طرفین و هوش مصنوعی، در بسترعمومی ثبت و سپس در فضای بستر جهت مشاهده عموم عرضه می شوند. احراز اهلیت متعاملین در قراردادهای هوشمندنسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی در دو مرحله پیش از معامله و هنگام آن مطرح می گردد. افراد برای انعقاد این عقد بایدنسبت به اخذ مجوز استفاده از امضای دیجیتالی و تملک ارزهای مجازی اقدام نمایند. مجوزهای بیان شده در صورتی بهآنان تعلق میگیرد که اهلیت آنها برای معامله از سوی مراجع صالح تایید گردد، به گونه ای که اگر فردی فاقد اهلیت بودهیا اهلیت وی بعد ها زایل شود، چنین مجوزی به وی تعلق نگرفته یا باطل می.شود این شرایط در صورتی که شخصیحقیقی یا حقوقی معاملات خود را توسط سازمانهای مستقل نامتمرکز منعقد نماید نیز باید رعایت گردد. در شرایط خاصامکان کشف اهلیت طرف معامله از طریق اوراکلها نیز موجود است. این تحقیق با بررسی مکانیسم انعقاد و عملکردقراردادهای هوشمند به دنبال بیان چگونگی احراز اهلیت و اجرای این قراردادها در نظام حقوقی ایران می باشد.کلیدواژه ها
قرارداد هوشمند، بلاک چین، شفافیت، خود اجرایی، هوش مصنوعیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.