بررسی و تحلیل حمایت های موضوع ماده ۳ قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان از این شرکتها

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICMBA03_397
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدا مخترع

استادیار و عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

بهنام رستگاری

استادیار و عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

مارال نصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق خصوصی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

چکیده

امروزه در اقتصاد جهانی، شرکتهای جدید مبتنی بر فناوری علاوه بر تولید دانش جدید (علم و فناوری) و اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی و متخصصین به عنوان موتور محرکه توسعه پایدار کشورها و رشد اقتصادی آنها نیز عمل می کنند.شرایط متفاوت کشور ایران در جهان و تجربیات نشات گرفته از تحریم ها، اهمیت توجه به اقتصاد مقاومتی و درون زا رابرای مسئولان و فعالان اقتصادی دوچندان کرده است. لذا توجه ویژه به ایجاد شرکتهای جدید و مبتنی بر فناوری یاهمان شرکتهای دانش بنیان و توسعه آنها از طریق مشوق های حمایتی در دستور کار قرار گرفت. یکی از این اقداماتتصویب «قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری و اختراعات» ۱۳۸۹ بوده استکه آغازی بر گسترده ترین برنامه حمایتی دولت از شرکتها و موسسات دانشبنیان است. در ماده ۳ این قانون به برنامههای مهم حمایتی چون معافیت های مالیاتی و گمرکی، ارائه تسهیلات مالی، ارائه خدمات ضمانت نامهای، امکان بهرهمندی از حساب بانکی ویژه و امتیازات خاص اجرایی اشاره نموده است، که هدف از انجام پژوهش حاضر نیز بررسی اینراهکارهای قانونی در زمینه حمایت از شرکت های دانش بنیان میباشد. لذا با پژوهش صورت گرفته یافته ها حاکی از آناست قانونگذار در ماده ۳ قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان به قانونگذاری در زمینه حمایت های تامینسرمایه بانکی، مالیاتی، بیمه ای و غیره از شرکتهای دانش بنیان پرداخته است و ایت حمایت ها تا حدود زیادی درشکوفایی شرکتهای دانش بنیان موثر بوده است، اما گاها شرکتهای دانش بنیان در استفاده از این حمایت ها با چالشهایی مواجه هستند و در مواردی عمدتا در زمینه های اجرایی نیازمند ساماندهی و اصلاحاتی در راستای اعطایحمایت های مندرج در ماده ۳ قانون مذکور به شرکت های دانش بنیان هستیم.

کلیدواژه ها

شرکت های دانش بنیان، معافیت های مالیاتی، پارک های علم و فناوری، تسهیلات مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.