بررسی کرامت زن در اسلام در پرتو قوانین جمهوری اسلامی ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
- کد COI اختصاصی: ICMBA03_389
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 245
نویسندگان
کارشناسی حقوق دانشگاه شیراز
چکیده
آنچه در طول تاریخ بشریت همواره با اهمیت بوده است. شناخت هویت زن، پاسداشت کرامت او و آشنایی با عظمت وجودیو حقیقت انسانی وی است چرا که هویت او در نقش آدمی، هویت نیمی از جامعه انسانی و نقش مادری او، هویت یک نسلدر آینده را نمایان می کند.با عنایت به چندگانگی جهان امروز که از یک طرف جهان مدرنیته غربی و ایدئولوژیک حاکم بر آن و از طرفی پارادایماسلامی بدین ضرورت خواهیم رسید که در جایگاه و ارزش زن و انجام وظایف اجتماعی وی در نظام مذکور تفاو تهاییوجود دار د؛ در این پژوهش با عنایت به منابع اسلامی و با روش کتابخانه ای، توصیفی و تحلیلی به این موضوع می پردازیمکه دین اسلام کاملترین احکام را برای حفظ ارزش و کرامت زنان تشریع نموده و در قانو نگذاری های حکومت اسلامیایران به عنوان یک حاکمیت سیاسی مذهبی باتوجه به عقاید نظریه پردازان آن و پیشرفت های این انقلاب در طول دورهحاکمیت خود، نحوه پاسداشت از مقام شامخ زن و محفوظ داشتن کرامت وی را بررسی می کنیم. میتوان گفت جمهوریاسلامی ایران، در راستای حفظ کرامت بانوان قانو نگذاری های مهمی را انجام داده و مسائل مختلف زنان من جمله تامینمالی، مسکن و صیانت از آنان در روابط اجتماعی را مورد حمایت قرارداده و بین زن و مرد نه تنها تفاوت و تبعیض به لحاظجنسیتی قائل نگردیده بلکه چتر حمایت خود را بیشتر بر سر بانوان قرار داده است. این ها همه لازم بوده اما کافی نبوده کهباید با نگرشی نوین به تقنینی همه جانبه در این مهم به صورت جدی بپردازد.کلیدواژه ها
زن،کرامت زن، اسلام، جمهوری اسلامی ایرانمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.