حقوق و تکالیف متقابل سازمان گمرک و مودیان آن در حقوق گمرکی ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
- کد COI اختصاصی: ICMBA03_387
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 122
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق عمومی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران
چکیده
گمرک و مودیان آن بطور روزمره روابطی پردامنه با یکدیگر دارند. قوانین و نظامات مربوطه همواره سعی در نظم و نسق بخشیدن به این ارتباطداشته اند. براین اساس قوانین، آیین نامه ها و بخشنامه ها حقوق و اختیاراتی را به هر دو طرف اعطا نموده است. بدیهی است در برابر هریک ازاین اختیارات، طرف مقابل ملزم به رعایت برخی تکالیف است. بار مالی ناشی از انجام تشریفات گمرکی به عهده مودیان است. از این رو آنانانتظار دارند با وجود همکاری در پرداخت هزینه ها، از حقوق قانونی شان در مراحل مختلف بهره مند شوند. رسیدگی در مهلت معقول، حقاعتراض به تصمیمات گمرک، حق ابلاغ، حق داشتن نماینده و مشاور، رعایت مرور زمانهای قانونی از مهم ترین حقوقی است که مودیان درمرحله محاسبه و پرداخت حقوق گمرکی دارند. همچنین پس از ورود به اماکن گمرکی، گمرک مکلف به محافظت از اموال مودیان است. بعلاوهدر کلیه اختلافات مطروحه میان طرفین، مراجع ذی ربط مکلف به رسیدگی منصفانه می باشند.از سوی دیگر گمرک نیز برای وصول درآمدهای گمرکی واجد اختیاراتی می باشد. این اختیارات در مرحله تشخیص ممکن است بصورت حقاخذ اسناد، درخواست توضیحات، بازرسی و بررسی اسناد ارائه شده باشد. در مواردی نیز امکان دارد گمرک در برابر تخلفات مودیان راسا ضمانتاجراهای اداری را اعمال نماید. این درحالی است که قانون امور گمرکی و قانون مالیات های مستقیم برای وصول مطالبات گمرک اختیاراتفراوانی را درنظر گرفته است.کلیدواژه ها
حقوق گمرکی، سازمان گمرک، حقوق مودیان، اختیارات گمرکمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.