انعطاف پذیری و تعامل گرایی در سازمان فضایی مسکن ایرانی- اسلامی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی معماری و هویت با محوریت مسکن اسلامی ایرانی
- کد COI اختصاصی: ISLAMICHOUSING01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2114
نویسندگان
مربی گروه معماری واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی تهران- ایران
مربی گروه معماری واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی تهران- ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، گروه معماری،
چکیده
معماری مبتنی بر سنت که در یک فرآیند تجریدی از مفهوم تا کلبد، شکل می گیرد. تابع نگرش معنوی و عرفانی خاصی نسبت به حقیقت، هستی و عالم است و به دنبال آن است تا در یک بیان رمزی دستیابی به تعادل و وحدت را جستجو نماید. این نگرش کمال گرا مبانی حاکم بر عرصه هنر و معماری را با تقدم معنا بر کالبد جهت می بخشد. ساختار معماری ایرانی به واسطه نفس هنر (زیان)، تحت تأثیر خود سامانی روح معماری است و با بیان رمزی، تعادل و وحدت را می جوید لذا به منظور دستیابی به این هدف، شیوه اسکان را در قالب یک سیستم پایدار و در بطن شهرسازی معرفی می نماید به نحوی که واحدهای فضایی منفک اعم از بناهای مسکونی، فضاهای عمومی و ... کاملاً مکمل یکدیگر هستند و با ارائه یک مدل مکان پایدار، در قالب سیستمی انعطاف پذیر و پایدار به هماهنگی، تعادل و نهایتاً وحدت می رسند. بدین ترتیب انعطاف پذیری و تعامل گرایی که از ملزمات تاب آوری یک سیستم می باشند در تمامی سطوح سازمان فضایی معماری ایرانی بصورت عام و معماری تک بناهی مسکونی بطور خاص جریان داشته و دستیابی به مکانی پایدار در عرصه محیط، معماری و اجتماع را منجر می شوند.کلیدواژه ها
وحدت، مکان پایدار، انعطاف پذیری، سازمان فضایی، تعادلمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.