اثربخشی درمان هیجان مدار بر الگوهای ارتباطی و معنای زندگی زنان آسیب دیده از خیانت در روابط زناشویی شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی مشاوره توانبخشی ایران
  • کد COI اختصاصی: CRCI02_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ممتاز

فارغ التحصیل کارشناس ارشد مشاوره خانواده،دانشگاه المهدی مهر اصفهان،اصفهان، ایران

چکیده

سابقه و هدف: خیانت زناشویی مسئله ای تکان دهنده برای زوج ها و خانواده ها و پدیده ای رایج برای درمانگران ازدواج و خانواده است. رویکرد درمانی هیجان مدار جهت کمک به زوج ها برای سازگاری مناسب تر با مشکلات جاری و یادگیری روش های موثر تر ارتباط است. هدف از پژوهش حاضر تعیین میزان تاثیر درمان هیجان مدار بر الگوهای ارتباطی و معنای زندگی زنان خیانت دیده شهر اصفهان بود.مواد و روش ها: روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی همراه با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری همراه با گروه کنترل بود. با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس تعداد ۳۰ نفر از زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی انتخاب شدند و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش( ۱۵ نفر) و کنترل(۱۵ نفر) جایگزین شدند.گروه آزمایش در ۹ جلسه ۹۰ دقیقه ای در آموزش و مشاوره درمانی هیجان مدار شرکت کردند و پس از یک ماه از هر دو گروه پیگیری به عمل آمد. ابزارهای این پژوهش، پرسش نامه الگوهای ارتباطی کریستنسن و سالاوی (۱۹۸۴) و پرسشنامه معنای زندگی استگر (۲۰۰۶)بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل کوواریانس چندمتغیری، آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی توسط نرم افزار spss۲۵ انجام شد.یافتهها: نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که درمان هیجان مدار بر الگوهای ارتباطی و معنای زندگی زنان خیانت دیده شهر اصفهان موثر است (۰/۰۵> p). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که شرکت در جلسه های درمان هیجان مدار می تواند در افزایش الگوهای ارتباطی و معنای زندگی زنان خیانت دیده شهر اصفهان تاثیر گذار باشد، لذا می توان با این روش درمانی، توان مقابله افراد در برابر فشارهای روانی و هیجان های منفی را افزایش داده و از این طریق زمینه سلامت بیشتر آنان را فراهم نمود. همچنین علاوه بر مانع شدن از فروپاشی بنیان خانواده، باعث بهبود روابط زناشویی شد.

کلیدواژه ها

الگوهای ارتباطی، معنای زندگی، درمان هیجان مدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.