بررسی و الویت بندی راهکارهای ارتقاء اثر بخشی آموزش کارکنان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش آسیب شناسی آموزش سازمانی با رویکردی کاربردی مبتنی بر تجربیات اجرایی در سازمانها
  • کد COI اختصاصی: CORGEDU02_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1322
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی حیدری

دانشجوی دکترای مدیریت دولتی

میرعلی اکبر بنی هاشمی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی

جواد محمدزاده اصلی چاوش

کارشناس ارشد مدیریت دولتی

چکیده

امروزه ضرورت آموزش به صورت یک امر طبیعی در آمده است. پیشرفت و توسعه سازمان ها و مؤسسات در گروه ارتقاء سطح دانش، مهارت، رفتار و بینش منابع انسانی است. بر همین اساس، ا کثر سازمان ها دوره های آموزشی متناسب را در داخل یا خارج از کشور برای کارکنان یخود برگزار می کنند. اجرای هر دوره متضمن سرمایه گذاری هنگفتی است. لذا آگاهی از میزان اثر بخشی دوره های آموزشی و بازدهی حاصل از آن، برای مدیران بسیار با اهمیت است. در مقاله حاضر، عوامل مؤثر بر اثر بخشی آموزش، به سه گروه: عوامل انسانی، محیطی و ساختاری- سازمانی تقسیم بندی شده اند و برای هر یک شاخص هایی تعریف شده و اثر هر یک از این عوامل بر اثر بخشی آموزشی کارکنان سازمان مورد مطالعه سنجیده شده است. با توجه به اینکه از میان کلیه کارکنان، تنها کارمندان رسمی و پیمانی در دوره های آموزشی شرکت می کنند، فقط کارمندان رسمی و پیمانی جامعه آماری این تحقیق را شامل می شوند که تعداد آنها 377 نفر می باشند. برای نمونه گیری از این جامعه، از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده و حجم نمونه نیز با استفاده از فرمول کوکران، عدد 190 برآورد شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از پرسشنامه ی محقق ساخته در این تحقیق، تحلیل رگرسیونی به کار گرفته شده است. در آزمون تحلیل رگرسیونی با احتمال 95 درصد تأثیر مستقیم کلیه عوامل مسجل شده و این نتیجه حاصل شده است که تأثیر عوامل ساختاری سازمانی بر اثر بخشی بیشتر از سایر عوامل می باشد. عوامل انسانی در این بررسی در رتبه دوم قرار گرفته، عوامل محیطی نیز نسبت به دو عامل دیگر تأثیر کمتری بر اثر بخشی آموزشی داشته است.

کلیدواژه ها

اثربخشی، دوره های آموزشی ضمن خدمت، اثر بخشی آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.