ارزیابی قابلیت اطمینان پارامتری موتورهای الکتریکی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: STCONF07_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت اله خندانی

دانشجوی رشته مهندسی سیستم های انرژی دانشگاه خاتم الانبیاء(ص)بهبهان

مسعود درفشان

استادیارگروه مهندسی مکانیک دانشگاه خاتم الانبیاء(ص)بهبهان

چکیده

در این پژوهش پارامترهای تشخیصی موتورهای الکتریکی ، پیش بینی وضعیت خرابی و جلوگیری از آن، استفاده موثر از تجهیزات الکتریکی و افزایش قابلیت موردمطالعه قرار می گیرد. این مقاله همچنین به تحلیل وضعیت خرابی موتورهای آسنکرون مورداستفاده در ایران و ارائه راهکارهای مناسب می پردازد. در این پژوهش ، عوامل اصلی خرابی و شرایط فنی تجهیزات الکتریکی مورد بررسی قرار گرفت و پارامترهای اصلی تشخیصی که منجر به وضعیت خرابی می شوند، تعیین گردید. همچنین ضرورت درنظرگرفتن پارامتر تاثیر مدتزمان کار بر ضریب کار مفید مورد تاکید قرار گرفت . رایج ترین نوع آسیب به موتورهای الکتریکی ، سوختن عایق یا تغییر رنگ سیاه عایق سیم پیچ به میزان ۹/۷۸ درصد بود. در موارد خرابی موتور الکتریکی ، سوختگی تک فاز ۹/۱۹ درصد، سوختگی دوفاز ۳/۲۱ درصد و سوختگی سه فاز ۷/۳۷ درصد را شامل می شد.

کلیدواژه ها

سیم پیچ ؛ فرآیند؛ موتور الکتریکی ؛ مقاومت عایق ؛ ترمز (قفل ) روتور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.