تاثیر رادیوشناختگر بر شبکه های نسل پنجم با استفاده از سنجش طیف
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
- کد COI اختصاصی: STCONF07_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 155
نویسندگان
کارشناسی ارشد برق، گرایش مخابرات میدان موسسه ادیبان گرمسار
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه سمنان
چکیده
منابع طیف فرکانس محدود هستند و استفاده ناکارآمد از آنها سبب شد نهادهای نظارتی به بررسی سیاست های خود بپردازند و شروع به جستجوی فناوری های ارتباطی نوآورانه نمایند که بتواند طیف های فرکانس بی سیم را به صورت هوشمندانه تر و منعطفتر میان کاربرانی که به آن احتیاج دارند، تخصیص دهد. به منظور حل این مشکل توجه فزاینده ای به مفهوم رادیو شناختگر معطوف گشت . در این شبکه ها، کاربران می توانند پارامترهای عملیاتی خود را با توجه به تعامل با محیط اطراف تنظیم نمایند واصطلاحا خود را با محیط وفق دهند. در این رهیافت جدید برای مدیریت طیف فرکانسی و به اشتراک گذاری پویای طیف فرکانس بسیار موفق و مطلوب عمل می نماید. در این شبکه ها دو دسته کاربر وجود دارد: کاربران اولیه مجوز دار که می توانند در یک باند طیف فرکانس خاص فعالیت کنند و کاربران ثانویه فاقد مجوز که مجوز فعالیت در باند خاصی را ندارند. هنگامی که کاربران ثانویه با کاربران اولیه همزیستی دارند اولویت استفاده از طیف با کاربران اولیه است و در زمان عدم حضور کاربر اولیه ، امکان فعالیت کاربر ثانویه فراهم می شود. در سالهای گذشته پیشرفت های قابل توجهی در مفاهیم و فناوری رادیوشناختگر به وقوع پیوسته است . با این حال، در این شبکه ها با توجه به ماهیت نوسانی طیف فرکانس تخصیص یافته و نیازمندی های کیفیت سرویس کاربران، چالش ها مختلفی وجود دارد.کلیدواژه ها
رادیوشناختگر، سنجش طیف ، شبکه نسل پنجم ، باند وسیع ، نرخ خطمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.