اثربخشی آموزش فرزند پروری ذهن آگاهانه بر کنترل هیجانی و بازداری کودکان ۵ الی ۱۰ سال

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم تربیتی، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ARSEP14_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد صیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد/روانشناسی عمومی/دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)/مشهد/ایران

سیده مریم مشیریان فراحی

استادیار گروه روانشناسی/دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)/مشهد/ایران

عطا طهرانچی

استادیار گروه روانشناسی/دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)/مشهد/ایران

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی،تاثیرآموزش فرزندپروری ذهن آگاهانه برکنترل هیجانی و بازداری کودکان ۵ الی۱۰ سال می پردازد. این پژوهش از نوع آزمایشی، پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترلبه همراه پیگیری بوده است.جهت اجرای پژوهش تعداد ۴۰ نفر نمونه مادران در منطقه ۹ شهر مشهد که کودکان بین۵ الی ۱۰ سال داشتند، جهت شرکت در کارگاه آموزشی فرزند پروری ذهن آگاهانه با روش نمونه گیری داوطلبانه منتخب شدند. سپسبه روش تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل گمارش شدند که گروه آزمایش تحت مداخله آموزشی و گروه کنترل تحت هیچ مداخله ای قرار نگرفتند. شرکت کنندگان قبل از شروع برگزاری کارگاه آموزشی پرسشنامه کارکرده ای اجرایی کودکان (فرم والدین) را برای اظهار کودکانشان تکمیل کردند، سپس به مدت۱۰ جلسه، هر جلسه تقریبا ۳ ساعته به مدت دو و نیم ماه در کارگاه مذکور آموزش دیدند و پس از انتهای مداخله و گذشت ۲ ماه بعد از آموزش مجددا شرکت کنندگان پرسشنامه های مذکور را جهت پیگیری تکمیل کردند، نتایج این پژوهش که با استفاده از آزمون استنباطی تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر توسط نرم افزارspss نسخه ۲۷ اندازه گیری شد ، نتایج حاکی از تاثیر آموزش فرزند پروری ذهن آگاهانه بر افزایش سطح استفاده کنترل هیجانی(P=۰.۰۰۱) و بازداری (P=۰.۰۰۲) در کودکان بود که نتایج در مرحله پس آزمون و پایداری این تاثیر تا مرحله پیگیری حفظ شد. این نتایج نشان دهنده آن بود که، فرزندپروری ذهن آگاهانه بر مقیاسه ای بررسی شده در کودکان موثر بوده است. بنابراین از آنجا که آموزش فرزندپروری ذهن آگاهانه باعث بهبود فرایند کنترل هیجانی و بازداری در کودکان شده است،استفاده از نتایج این مطالعه برای مدرسان فرزندپروری، محققین و نیز برای استفاده مربیان و روانشناسان و مشاوران کودک و نوجوان پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

فرزندپروری ذهن آگاهانه، کنترل هیجانی، بازداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.