هنجارهای اجتماعی و فرهنگ و کار کودکان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم تربیتی، روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: ARSEP14_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 143
نویسندگان
کارشناسی ارشد علوم اجتماعیاجتماعی گرایش جامعه شناسیدانشگاه یزد
چکیده
جامعه شناسی در پرداختن به مساله کودکی که خودش یک بر ساخت اجتماعی است غفلت کرده و از حضور کودکان در تحقیقات جامعه شناسی تنها چند دهه می گذرد فهم مساله کودکان کار که چیزی عمیق تر از فقر استو در پیوند با نادانی و بی سوادی به یکی از معضلات جدی بشر تبدیل شده است نیازمند شناختی همه جانبه است شناخت این پدیده منوط به تحقیقات و نگاه موشکافانه به ریشه ها و همه ابعادی دارد که در نگاه اول ازدید انسان پنهان می ماند. مساله کودکان کار در ایران در سال های اخیر مورد توجه برخی کنشگران اجتماعی قرار گرفته شده و یافته های تحقیق نشان می دهد که حتی روی تعریف کودک کار تفاهم و توافقی بین کنشگران اجتماعی و سیاستگذاران این حوزه وجود ندارد در مورد تعریف سیاستگذاری نیز فهم مشترکی بین سیاستگذاران وجود ندارد و به نظر می رسد هر سیاستگذاری با توجه به تعریف خودش سیاست را تعریف و اجرا کرده است. در شناخت پدیده که اولین گام در سیاستگذاری است با ابهامات و دشواری های جدی سیاستگذاری روبرو هستیم سیاستگذاری به معنای تدوین راه حل عملی برای حل مشکل خاص اجتماعی است. سیاستگذاری تلاشی آگاهانه و هدفمند است که هفت مرحله دارد تدوین مساله شناخت مساله، راه حل، تصمیم گیری اجرا بازخورد و ارزیابی نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی از نبود قانون و سیاست سخن می گویند. کار کودکان پدیده ای گسترده است و بنابراین مورد علاقه محققان و سیاست گذاران است. دلایل مختلف به وجود آمدن کار کودک با هدف طراحی راه حل های مناسب پیشنهاد شده اند. در حالی که فقر خانواده دلیل اصلی کار کودکان شناخته می شود، ما انتخاب می کنیم که بر پدیده ای تمرکز کنیم که والدینی که در طول دوران کودکی خود کار می کردند به احتمال بیشتری کودکان خود را سرکار می فرستند. همچنین به تاثیر هنجارهای اجتماعی بر تصمیم والدین برای کار کودک توجه می کنیم و هر دوتاثیر را بر عرضه نیروی کار و تعادل در بازار کار تجزیه و تحلیل می کنیم. در نهایت، توضیحی برای پدیده جوامع فقیر با سطوح درآمدی مشابه پیشنهاد می کنیم که به طور قابل توجهی از نظر نرخ سواد متفاوت هستند و ما بهبود سیاست را پیشنهاد می کنیم.کلیدواژه ها
کار کودکان، هنجارهای اجتماعی، انتقال بین نسلیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مسئولیت پذیری اجتماعی بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فساد اداری (مورد مطالعه: شهرداری منطقه۶) تهران
- مصادیق نوپدید عسر و حرج زوجه در رویه قضایی
- نقش ارتقا سواد میراث فرهنگی جامعه در مواجهه با سودجویان آثار تاریخی (مورد مطالعه: مرمت غیرمجاز)
- تاثیر آموزش خودکنترلی بر پرخاشگری دانش آموزان
- مسئولیت کیفری شرکت کنندگان در نزاع دسته جمعی و پیشگیری از آن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.