شناخت چپیره سازی و فنون اجرایی برای حفظ و نگهداری آن
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نخستین همایش فناوری و سازه های سنتی بامحور گنبدها
- کد COI اختصاصی: TTSC01_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3987
نویسندگان
دکتری
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری
دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران، دانشگاه هنر اصفهان
چکیده
تمام تمهیدات مورد نیاز برای تبدیل کردن زمینه ی چهاروجهی به دایره را چپیره سازی می گویند؛بدین وسیله زمینه ی ساخت گنبد فراهم می شود.در معماری ایران چپیره سازی از تنوع زیادی برخوردار است و در دوره هایزمانی مختلف و مناطق گوناگون به شکل های متفاوتی اجرا شده است. شناخت و روش های ساخت انواع گوشه سازی و مسائل مرتبط با آن همواره از دغدغه های معماران و مرمت کاران بوده است .با شناخت موشکافانه تر نسبتبه این موضوع می توان زمینه ای را برای مرمت درست و حفاظت بهتر از آنها فراهم نمود . گوشه سازی بر روی پایه های مختلف انجام می شود که بر اساس عوامل تأثیر گذاری همچون مصالح موجود، توانمندی های استادکاران و فرم هندسی بشن چندین شیوه متفاوت برای اجرا را می طلبد.فرضیه پژوهشحاضر این است که با درک وآگاهیدرست از اجزای گوشه سازی میتوان در جهت پایایی و محافظت از گنبدهای ایرانی گامی مثبت برداشت.در این نوشتار سعی شده است انواع چپیره سازی و روش های اجرای آن معرفی گردد و طرح شماتیکی از آنها برایشناخت و درک بهتر ارائه شود.اطلاعات پژوهش حاضر پس از جمع آوری اسناد کتابخانه ای و مطالعات میدانی و بررسی مطالب جمع آوری شده با استادکاران مجرب به تحلیل روشهای اجرا پرداخته استکلیدواژه ها
چپیره سازی،گوشه سازی،شکنج،دمغازه،روشهای چپیره سازیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.