بررسی مبانی تشکیل دادگاه های ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران در نظام اقتصادی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: HUMAN08_298
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 131
نویسندگان
دانشجوی دکترای تخصصی حقوق کیفری و جرم شناسی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
استادیار، گروه حقوق، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
استادیار، گروه حقوق، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
استادیار، گروه حقوق، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
چکیده
جرائم اقتصادی جرائمی هستند که به دلیل منفعت آوری بالا، تمام نظام اجتماعی را با چالش مواجه می نمایند و اگر سازماندهی نشود، نظم و یکپارچگی کشور را مختل می کند، و از آنجائی که این نوع جرائم در کشور ما بخاطر موفقیت و شرایط حاکم در جامعه رو به افزایش است، می تواند تاثیرات گسترده تری داشته باشد؛ بنابراین دولت باید با وضع قوانین بتواند عاملان این جرائم را شناسایی و با برخورد قانونی اقداماتی جهت کنترل و مبارزه با جرائم اقتصادی اعمال نماید. با توجه به موضوع تحقیق، این پژوهش از نظر روش توصیفی- تحلیلی است و از لحاظ هدف، نیز کاربردی است. که نتایج پژوهش در اختیار سازمان و نهادهای مربوطه بخصوص قوه قضائیه قرار داده می شود. جمع آوری اطلاعات بصورت روش کتابخانه ای است که در ابتدا اطلاعاتی از طریق کتاب، مقالات و اسناد و مدارک مکتوب جمع آوری شده و بعد از جمع آوری اطلاعات و تنظیم اطلاعات بدست آمده از طریق فیش برداری، در نهایت بر اساس اطلاعات و مطالب موجود به سوالات پژوهش بصورت تحلیلی پاسخ داده شده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز بصورت توصیفی– تحلیلی براساس مطالب بدست آمده می باشد. بطور کلی با توجه به اطاعات بدست آمده در پژوهش مورد نظر این یافته بدست آمد. در این مقاله، به بررسی مبانی تشکیل دادگاه های ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران در نظام اقتصادی پرداخته شده است.کلیدواژه ها
جرائم اقتصادی، دادگاه های اختصاصی، دادگاه های ویژه اقتصادی، اخلالگران نظام اقتصاداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.