مدل سازی محصورشدگی ستونهای بتنی دایرهای با الیاف پلیمری FRP

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه نبوی نژاد

دانشجو کارشناسی ارشد سازه دانشگاه آزاد نجف آباد

محمدرضا افتخار

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان

محسن ایزدی نیا

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه آزاد نجف آباد

چکیده

دور پیچ نمودن ستونهای بتنی با ورقههای FRP از جمله روشهای نوین مقاوم سازی سازههای بتنی محسوب میگردد. تجربیات گذشته نشان میدهد که ساختمانهای موجود به دلایل متعددی نظیر اشتباهات طراحی و محاسبه، عدم اجرای مناسب، تغییر آیین نامه های ساختمانی، تغییر کاربری سازهها و . . .در تحمل بارهای جدید ضعف داشته و در هنگام زلزله متحمل خسارات جبران ناپذیری میشوند. از بین روشهای مختلف تقویت ستون ها،محصورسازی این اعضا با ورقهای FRP افزایش مقاومت و شکل پذیری عضو را در پی داشته و باعث بهبود عملکرد لرزهای سیستم سازهای تقویتشده می شود. در این تحقیق ستون بتنی با مقطع دایرهای در حالتهای محصور شده و محصور نشده با FRP در نرم افزار اجزاء محدود 1 ABAQUS مدل سازی شده است. رفتار غیر خطی بتن تحت فشار را میتوان توسط مفهوم آسیب یا پلاستیسیته یا هر دو مدل میشود. پلاستیسیته عموماً برای یک ماده هنگامی که تغییر شکلهای غیر قابل برگشت که پس از باربرداری در ماده باقی میمانند، تعریف میشود. آسیب عموماً توسط کاهش ثابتهای الاستیک تعریف می شود. در هر دو ) آسیب و پلاستیسیته( تغییر شکلهای غیر قابل برگشت و کاهش سختی وجود دارد. در این تحقیق مدل آسیب پلاستیسیته با چارچوب تئوری مدل پلاستیسیته آسیب بتن در ABAQUS برای بتن محصور شده با FRP اصلاح می شود. اصلاحات انجام شده برای مدل پلاستیسیته آسیب بتن شامل : پارامتر آسیب، تابع سخت و نرم شدگی کرنش 2 و تابع جریان 3 میشود که هر کدام از آنها به فشار محصورشدگی وابستهاند که فشار محصورشدگی نیز به معیار تسلیم 4 وابسته است. با انجام اصلاحات، پیش بینیهای ) FE .) ( در نهایت موفقیت نتایج را نشان میدهد

کلیدواژه ها

محصورشدگی، FRP ، اجزاء محدود ، مدل آسیب، معیار تسلیم، تابع جریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.