شناسایی برخی نشانگر های EST-SSR در چغندرقند Beta vulgaris L.

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_664
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین صغری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی کشاورزی - دانشکده کشاورزی - دان

اصغر میرزایی اصل

استادیار گروه بیوتکنولوژی کشاورزی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه بوعلی سی

علی دلجو

استادیار گروه بیوتکنولوژی کشاورزی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه بوعلی سی

فرشاد دشتی

استادیار گروه باغبانی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه بوعلی سینا

چکیده

چغندرقند Beta vulgaris L یکی از مهم‌ترین محصولات ریشه‌ای تولیدکننده قند می‌باشد. توسعه نشانگر های SSR از من به کتابخانه‌های ژنومی چرا و پرهزینه بوده و از این رو شناسایی نشانگر های EST-SSR از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به منظور شناسایی نشانگر های پلی مورف EST-SSR در چغندرقند پایگاه EST های چغندر مورد جستجو قرار گرفته و از میان موتیف های یافت شده تعدادی از آن‌ها برای تبدیل شدن به شگردهای پلی مورف انتخاب شدند. براساس مبانی حفاظت شده اطراف این نواحی ساده تکراری پرایمرهای اختصاص به طول 24 - 18 و با طول ناحیه تکثیر شونده به نسبت 350-150 نوکلئوتید طراحی و ساخته شدند. تعدادی از ژنوتیپ های تجاری و ماریتیمای چغندر به منظور ارزیابی پلی مورفیسم انتخاب شده و استخراج DNA به روش CTAB انجام شد. واکنش PCR در حجم نهایی 25 میکرون لیتر انجام شده، محصول PCR برروی ژل شش 6 صد پلی اکریل آمید جداسازی نبرد رنگ‌آمیزی با اتیدیوم پروماید در UV Doc مشاهده شد. از مجموع نه جفت پرایمر طرح شده هفت جفت پلی مورف بودن و دو جفت آن‌ها تنها تولیدی یک تک باند در همه زنوتیپ ها کردند. پرایمر C30 بالاترین میزان پلی مورفیسم را از خود نشان داد بست و تا چهار باند در هر ژنوتیپتولید کرد. نتایج نشان بین شبکه‌ها سطح مطلوبی از پلی مورفیسم را داشت و می‌توانند در آن لیست‌های ژنتیکی چغندر مورد صفات قرار گیرند.

کلیدواژه ها

چغندرقند، نشانگر، EST-SSR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.