انتقال ژن توکوفرول سایکلاز به توتون
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_632
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 885
نویسندگان
دانشگاه تهران،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی
دانشگاه تهران،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی
دانشگاه تهران،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی
چکیده
در طبیعت گیاهان تحت استرس های زنده و غیر زنده ی فراوانی قرار می گیرند که منجر به القای استرس اکسیداتیو در آنها می شود.همچنین مقادیر آنتی اکسیدانهای متفاوت به طور قوی در گیاهان افزایش یافته که این امر منجر به ظزفیت افزایش یافته ای برای پاکسازی ROS ها یا گونه های فعال اکسیژن که محصول تولید شده در خلال استرس اکسیداتیو در گیاهان هستند،می شود. ویتامین E شامل یک دسته از آنتی اکسیدانتهای محلول در چربی است که سنتز این گروه از ویتامین ها محدود به ارگانیسم های فتوسنتزی شامل گیاهان، جلبکهاو بعضی سیانوباکترها است. مراحل بیوسنتز توکوفرولها به این صورت است که ابتدا از طریق مسیر شیکیمات در بیوسنتز اسیدهای آمینه آروماتیک p - هیدروکسی فنیل پیروات سنتز شده سپس از طریق آنزیم p - هیدروکسی فنیل پیروات داکسیژناز HPPD هموجنتیسات ساخته می شود. با تاثیر آنزیم توکوفرول سایکلاز TC – γ توکوفرول تولید و در نهایت با دخالت آنزیم - γ توکوفرول متیل ترانسفراز (γ-TMT α توکوفرول ساخته میشود. یکی از راههای مبارزه با استرس های اکسیداتیو در گیاهان انتقال ژن کلیدی مسیر سنتز ویتامین E یعنی توکوفرول سایکلاز به آنها می باشد. در این تحقیق توالی کامل ناحیه کد کننده ژن توکوفرول سایکلاز را که از طریق RT- PCR از روی cDNA آرابیدوپسیس تکثیر یافته بود وارد ناقل pBin که دارای توالی کدکننده پروتئین GFP بود گردید . سپس این سازه ژنی با استفاده از Agrobacterium tumefaciens به توتون انتقال داده شد. برای تراریختی توتون از برگهای گیاهچه های 2 - 3 هفته ای به عنوان ریزنمونه و روش باززایی مستقیم استفاده شد . از آزمون PCR و همچنین کاشت بذور گیاهان تراریخت نسل اول در محیط دارای کانامایسین با توجه به اینکه سازه مورد استفاده دارای ژن مقاومت بهکانامایسین بود، جهت تایید تراریختی استفاده شد. همچنین بذور نسل اول کشت و گیاهان به نسل بعد منتقل گردیدند. تا آنالیزهای یعدی و مطالعات مولکولی و فنوتیپی در شرایط تنش روی آنها انجام گیرد.کلیدواژه ها
تراریختی توتون، توکوفرول سایکلاز، آنتی اکسیدان، ویتامین E ، استرس اکسیداتیومقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.