و تغییرات حاصل از آن بر خصوصیات موفولوژی و WA بررسی اثرات ناشی از القای سیتوپلاسم گلچه ای برنج

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 546

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_625

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

در برنامه اصلاحی هیبرید ضروری است تا اثرات مثبت یا منفی ناشی از القای سیتوپلاسم عقیم بر خصوصیات رقم اصلاح شده مورد بررسی قرار گیرد به این منظور برای جداسازی اثرات سیتوپلاسم به یک سری تلاقی برگشتی با والددوره ای نیاز است تا جایگزینی هسته لاین مورد نظر درون سیتوپلاسم بیگانه انجام گرید . بنابراین در این تحقیق از هفت تلاقی برگشتی والد پدری رقم مورد نظر به عنوان والد دوره ای با لاین های نر عقیم بین المللی استفاده گردید. 33 لاین حاصل از هفتمین تلاقی برگشتی و 19 لاین والدی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سال 1389 در سه تکرار کشت گردید. طی القای سیتوپلاسم WA تمامی لاین های مورد مطالعه باروری گرده بالایی > 90% از خود نشان اده اند بطوریکه لاین های ندا ، نعمت ، گرده ، خزر ، حسنی ریشک قرمز و شصتک محمدی عقیمی 100 درصد داشتند. مقایسه میانگین صفات گیاهی نشان داد که A لاین های از نظر صفاتی چون طول میله پرچم ، طول کلاله ، عرض گلچه ، شروع گلدهی ، طول دوره گلدهی ، تعداد پنجه بارور ، عرض برگ پرچم و طول خوشه از B لاین ها اندازه بیشتری دارند . با توجه به نتایج این تحقیق می توان بیان کرد که ورود سیتوپلاسم WA به درون ارقام بومی و اصلاح ده موجب تغییراتی در صفات گلچه ای و موروفولوژی گردیده و A لاین های حاصل ضمن گذراندن هفت نسل از تلاقی برگشتی تفاوت هایی با لاین نگهدارنده خود پیدا کرده است. با توجه به نتایج این یافته در برنامه های اصلاحیآینده در برنج نقش سیتوپلاسم و تاثیر آن بر صات مهم زراعی باید بیشتر مورد توجه محققان قرار گیرد.

نویسندگان

عمار افخمی قادی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات

نادعلی بابائیان جلودار

استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه عوم کشاورزی و منابع طبیعی سار

نادعلی باقری

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه عوم کشاورزی و منابع طبیعی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Matsui, T., k. Omasa and T. Horie. 2000. Anther dehiscence ...
  • Ratho SN, Pradhan SB. 1992. Cytop lasmically controlled cold tolerance ...
  • Tao. D., F. Hu, G. Yang, J. Yang, P. Xu, ...
  • Virmani, S. S.; B. C. Viraktamath., C. L. Casal., R. ...
  • Yang RC. 1987. Susceptibility of A lines and B lines ...
  • نمایش کامل مراجع