چند شکلی آللی در ژن CYP19 در گاوهای بومی مازندران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_610
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه محمدنژاد سنگدهی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام - دانشکده علوم دامی و شیلا

قدرت رحیمی میانجی

استاد گروه علوم دامی - دانشکده علوم دامی و شیلات - دانشگاه علوم کشاورزی

زربخت انصاری پیرسرائی

استادیار گروه علوم دامی - دانشکده علوم دامی و شیلات - دانشگاه علوم کشاو

مجید غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام - دانشکده علوم دامی وسیله

چکیده

آنزیم آروماتاز که توسط ژن CYP19 کد می‌شود و تبدیل آندروژن ها به استروژن ها نقش کلیدی دارد. با توجه به نقش مهم استروژن در تنظیم فرایندهای تولید مثلی، آنزیم‌های تولیدکننده استروژن به عنوان مار کرهای احتمالی برای صفات تولیدی و تولید مثلی به حساب می‌آیند. هدف از پژوهش حاضر شناسایی چند شکلی در ناحیه پروموتور ژن CYP19 در گاو بومی مازندران بوده است . در این پژوهش از 108 راس گاو بومی مازندران خونگیری به‌عمل آمد و استخراج DNA به روش نمکی به سینه یافته انجام گرفت. تقسیم یک قطعه 288 جفت بازی از ناحیه پروموتور این ژن توسط واکنش زنجیره پلی مراز PCR با استفاده از یک جفت آغازگر اختصاصی انجام شد. تعیین ژنوتیپ هر یک از نمونه‌ها با استفاده از آنزیم برشی PvuII و الکتروفورز محصولات حاصل از هضم آنزیمی روی ژل اگریل آمید انجام شد. قطعه 288 جفت بازی نشان دهنده آلل A و قطعات 197 و 91 جفت بازی نشان دهنده آلل B بودند. در گاوهای بومی مازندران سه شنو تیپ AA ، AB و BB با فراوانی های هر یک به ترتیب 0/80 ، 0/19 و 0/01 مشاهده شد. فراوانی هر یک از آلل های A و B به ترتیب برابر با 0/89 و 0/11 برآورد شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که جایگاه مورد نظر در جمعیت مورد مطالعه چند شکل بوده و آنزیم برشی PvuII قادر به شناسایی فرم‌های مختلف آللی در این جایگاه ژنی می‌باشند .

کلیدواژه ها

ژن CYP19 ، چند شکلی ، PCR-RFLP ، گاو بومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.