بیوتکنولوژی شکمبه راهی برای بهبود ارزش منابع خوراکی و تولید دام های نشخوارکننده
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_585
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1865
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی-دانشگاه جیرف
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی-دانشگاه جیرفت
چکیده
حیوانات نشخوارکننده دارای ویژگی بی نظیر تخمیر آهسته مواد در پیش معده ها توسط باکتریها، پروتوزوا و قارچ ها می باشند که منجر به تولید اسیدهای چرب فرار، پروتئین میکروبی و ویتامین های خانواده B می شود. با اصلاح و مدیریت اکوسیستم شکمبه با استفاده از تکنیک های مهندسی ژنتیک می توان هم ارزش منابع خوراک و هم تولید دام را افزایش دا. ددو دسته از باکتریها شامل Ruminococcus و Fibrobacter اولین باکتریهای هضم کننده فیبر می Fibrobacter باشند. با مطالعه باکتریهای نوترکیب می توان ساختار مناسبی را برای طراحی ارگانیسم های نوترکیب در شکمبه فرآهم آ.و برردای مثال آنزیم زایلاناز ابتدا از قارچ های غیرهوازی شکمبه جداسازی و به باکتری B. fibrisolven s منتقل شد، میزان ترشح آن 60 % و میزان فعالیت آن در باکتری جدید 3 - 0/2 واحد بیشتر بود. بیوتکنولوژی شکمبه ای پتانسیلی برای بهبود ارزش غذایی خوراک های فیبری نشخوارکنندگان است. کاربرد دانش تخمیر پیش معده ها و مدیریت هر دوی میکروارگانیسم های نوترکیب و طبیعی شکمبه اساس بیوتکنولوژی شکمبه می باشد. این پتانسیل شامل تغییر در میزان و دسترسی به کربوهیدرات ها و پروتئین های گیاه و نرخ هضم و تخمیر آنها می باشد. مشکلات تکنیکی این علم شامل جداسازی و شناسایی تاکسونومیک سویه های میکروارگانیسم جهت تولید DNA نوترکیب، جداسازی و خالص سازی آنزیم ها، زنده مانی و عملکرد سویه های جدید، تثبیت و سازگارساختن ژن ها، راندمان و محل ترشح آنزیم ها جدید می باشد. نهایتاً باید گفت موفقیت بیوتکنولوژی شکمبه منوط به تنظیم و سازگاری شرایط فوق خواهد بود.کلیدواژه ها
مهندسی ژنتیک، میکروارگانیسم های شکمبه، بهبود تخمیر، افزایش تولیدمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.