عدم تعادل پیوستگی Linkage Disequilibrium و اهمیت آن در طراحی نرم افزارهای بیو انفورماتیک در مباحث نوین ژنتیک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_581
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 12168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خجسته کی

دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا نصیری

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

علی اصغر اسلمی نژاد

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در برخی موارد بین آلل های موجود در جایگاه های ژنی مختلف یک ارتباط پیش بینی نشده وجود دارد که با قوانین ژنتیک کلاسیک متفاوت است. این ارتباط غیر تصادفی بین آلل ها در جایگاه های ژنی مختلف را با عنوان عدم تعادل پیوستگی LD می شناسند و باعث می شود فراوانی های هاپلوتایپی مشاهده شده در جمعیت با فراوانی های مورد انتظار آن در قانون هاردی واینبرگ متفاوت باشد LD با توجه به فراوانی های هاپلوتایپی و آللی و با استفاده از آماره های مختلف اندازه گیری می شود LD به عنوان یک ابزار مهم مورد توجه است. امروزه استفاده از آماره های مختلف بیان کننده LD در مطالعات نوین ژنتیک همچون انتخاب ژنومیک ، نقشه یابی ژنومی و مطالعات GWAS به منظور پیشبرد مباحث بیوانفورماتیک و توسعه نرم افزارهای مختلف آن اجتناب ناپذیر است. مقاله حاضر سعی دارد تا با معرفی موارد استفاده از عدم تعادل پیوستگی در مباحث نوین ژنتیک، با انجام یک مطالعه موردی با استفاده از بسته نرم افزاری genetics در محیط R به تجزیه و تحلیل داده های حاصل از توالی یابی ژنی مربوط به چند مارکر ژنی پرداخته و نحوه برآورد آماره های مختلف عدم تعادل پیوستگی و نحوه تهیه جداول و نمودارهای مربوط به آن را ارائه نماید.

کلیدواژه ها

عدم تعادل پیوستگی، بیوانفورماتیک، جایگاه ژنی، نرم افزار R

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.