بررسی تاثیر جایگزینی دانه جو با پسماند رستوران بر جمعیت باکتریهای متانوژن با استفاده از روش Real time-PCR

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_576
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 673
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام و طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبری

علی حسین خانی

اعضای هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

علیرضا وکیلی

عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی

حسین دقیق کیا

اعضای هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

هدف از تحقیق حاضر تاثیر استفاده از دانه جو جایگزین با پسماند رستوران در جیره برههای پرواری بر جمعیت باکتریهای تولید کننده متان شکمبه بود. بدین منظور 6 راس بره نر هیبرید (قزل × مرینوس، مرینوس × مغانی و قزل × بلوچی) انتخاب شدند. در جیرههای پرواری مورد استفاده سه مقدار صف0ر5، و 100 درصد دانه جو با پسماند رستوران جایگزین شدند. در روز 45 پرواربندی مایع شکمبه با استفاده از سوند معدی جمع آوری گردید. مایع شکمبه صاف شده، فورا به فریزر با دمای -20 c انتقال یافت. DNA نمونه باکتریهای استحصالی از مایع شکمبهای به کمک کیت استخراج شدند. سپس کمیت و کیفیت DNA هایاستخراج شده تعیین گردید. شمارش و تعیین کمی میکروارگانیسمهای شکمبه بصورت مطلق با روش Real- time PCR با استفاده از دستگاه 7300 ABI انجام شد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که جایگزینی مقادیر مختلف دانه جو با پسماند رستوران در جیره برههای پرواری بر جمعیت کل باکتریهای متانوژن شکمبه در مقادیر 50 و 100 درصد جایگزینی پسماند رستوران به ترتیب منجر به افزایش و کاهش گردید؛ اما از نظر آماری این اختلاف معنیدار نبود 0/05 > P .

کلیدواژه ها

پسماند رستوران، دانه جو، باکتریهای متانوژن ، Real time-PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.