مطالعه نواحی ژنومی موثر بر وزن لاشه در مرغ

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_571
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی چراتی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک واصلاح نژاد دانشگاه شهید باهنر کرمان و عض

علی اسمعیلی زاده کشکوئیه

دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

رقیه جباری عوری

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک واصلاح نژاد دانشگاه شهید باهنر کرمان و عض

چکیده

کن یابی جایگاههای ژنی مرتبط با صفات کمی QTL اولین گام برای شناسایی ژن های مسئول تنوع در صفات کمی است. روش نقشه یابی QTL به طور فعالانه در مرغ برای شناسایی مناطق کروموزومی که در صفات رشد، صفات لاشه، مقاومت به بیماری، تولید تخم، رفتار و پارامتر های متابولیکی شرکت دارند به کار برده می شود. صفات مرتبط با لاشه از جمله صفات کمی مهم و با ارزش اقتصادی دمررغ و سایر حیوانات گوشتی است که بهبود این صفات سبب بهبود کیفیت محصول و در نهایت افزایش سود اقتصادی میشود. وزن لاشه درطیور، یکی از صفات مهم اقتصادی است که دارای الگوی توارث کمی بوده و استفاده ازروشهایبهنژادیبرای بهبود آن به دلیل لزوم کشتار حیوان برای رکوردبرداریصفت، هزینه زیادی دارد. هدف از انجام این پژوهشبررسی QTL های موثر بر وزن لاشه روی تمامی کروموزومهای مرغ بود. دراین تحقیق از سایت ChickenQTLdb به منظور بررسی و تجزیه و تحلیل QTL های یافت شده روی کروموزومهای مرغ برای صفت وزن لاشه استفاده شده است.ا تکنون تعداد 2451 QTL در مرغ برای صفات مختلف گزارش شده اس تکه طبق بررسی های این تحقیق تعداد 41 QTL مربوط به صفت وزن لاشه می باشد. اجماع موقعیت QTL صفت وزن لاشه مرغ از مطالعات مستقل گواهی قوی مبنی بر حضور QTL است که این اطلاعات می تواندب ه شناسایی ژن ها و یا جهش های موثر بر وزن لاش هو کاربرد اطلاعات ژنومیک در برنامه های نوین اصلاح نژاد طیور مفید واقع گردد.

کلیدواژه ها

QTL ، وزن لاشه، مرغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.