بررسی اثر تنظیم کنندههای رشد بر روی گیاه Anthurium andreanum (Lind.)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 486

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_553

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

آنتوریوم از خانواده شیپوری سانان بود ه وازدیاد سنتی شامل جدا کرد ن پاجوش و قلمه زدن میباشد . امروزه کشت بافت آنتوریوم به علت تکثیر سریع و حذف بیماریها اهمیت خاصی دارد. در این تحقیق ریز ازدیاد ی با استفاده از روش کالوس زایی و باز زایی مورد بررسی قرار گرفته است. ریز نمونه استفاده شده قطعات برگ میباشد که پس از تقسیم به قطعات 1 × 1 سانتی متری در پتری دیش کشت گردید . برای ضد عفونی ریزنمونهها از سدیم هیپوکلرید 3 درصد به مدت نیم ساعت استفاد ه شد. برای القای کالوس محیط MS همراه با 30 گرم برلیتر ساکارز، 8 گرم برلیتر آگار و هورمون 2,4-D با سطوح صفر تا 0/24 میلی گرم برلیتر و BA با سطوح 0/5 تا 1/5 میلی گرم برلیتر مورد استفاده قرار گرفت. ریز نمونهها تحت شرایط تاریکی و در دمای 25 درجه سانتیگراد نگهد اری شدند . برای القای شاخساره زایی کالوسهای حاصل به محیط حاوی BA با سطوح صفر تا 1 میلیگرم بر لیتر منتقل شدند. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار هورمونی 0/16 میلی گرم برلیتر 2,4-D همراه با یک میلی گرم برلیتر BA بهترین نتیجه را داشتند. همچنین محیط فاقد تنظیم کننده رشد دارای بهترین گیاهچهها از لحاظ تعداد، طول و اندازه برگ در محیط شاخساره زایی بود. گیاهچهها پس از طی مراحل سازگاری به گلخانه منتقل گردید ند.

نویسندگان

راحله احمدزاده قویدل

کارشناس ارشد گیاهشناسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kuehnle A.R and N. Sugii 1991; Callus induction and plantlet ...
  • Vargas, T. E. Mejias, A. Oropeza, M.and E.Garcia.200 :Plant regeneration ...
  • Ramachandra. 1994; In vitro multiple shoot formation in anthurium. (Anthurium ...
  • Pierik, RLM and H. Steegmans. 1976; Vegetative propagation of Anthurium ...
  • نمایش کامل مراجع