بررسی ویژگی های فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گیاهچه های سیب زمینی حاصل از حفاظت انجمادی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_545
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 718
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه بیوتکنولوژی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشه
هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج
چکیده
ازترکیب کشت بافت و تکنیک های حفاظت انجمادی می توان بطور مؤثری برای نگهداری طولانی مدت ژرم پلاسم گیاهان برای دستیابی به هدف های گوناگون استفاده کرد. مهمترین مسئله در حفظ کارایی حفاظت انجمادی، عدم وقوع تنوع فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی در گیاهان بازیابی شده از این روش است. بطوریکه بهترین روش مورد استفاده در نگهداری طولانی مدت، روشی است که گیاهان بازیابی شده از آن دارای بیشترین شباهت به گیاه اولیه باشند. در این بررسی برای مقایسه و بهینه سازی نگهداری طولانی مدت گیاه سیب زمینی با استفاده از روش حفاظت انجمادی، گیاهچه های دو رقم سیب زمینی در شرایط انجماد نگهداری شدند و برای مقایسه کارایی این روش از نظر پارامترهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی، گیاهان بازیابی شده با گیاهان نگهداری شده در شرایط غیرانجماد مقایسه گردید. جهت بررسی مورفولوژیکی از کلید شناسایی مخصوص سیب زمینی و به منظور بررسی های فیزیولوژیکی پارامترهای پرولین های آزاد, کربوهیدرات های محلول, پروتئین های محلول و کلروفیل b و a اندازه گیری گردید. نتیجه بررسی بیانگر این مطلب بود که گیاهچه های هر دو رقم آگریا و مارفونای نگهداری شده در شرایط غیرانجماد در مقایسه با روش انجماد از نظر مورفولوژیکی به طور میانگین دارای همولوژی است. از نظر پارامترهای فیزیولوژیکی تنها در مورد پارامتر پرولین آزاد تفاوت معنی داری بین گیاهان در شرایط مختلف نگهداری وجود داشت. میزان پرولین آزاد گیاهان نگهداری شده در شرایط انجماد بطور معنی داری در مقایسه با گیاهان نگهداری شده در شرایط غیرانجماد، بیشتر بود.کلیدواژه ها
سیب زمینی، حفاظت انجمادی، تنوع مورفولوژیک، تنوع فیزیولوژیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.