بررسی شاخص های فیزیولوژیکی کالوس Salsola arbuscula تحت تنش شوری
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_544
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 703
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه اراک، دانشکده علوم پای
عضو هیئت علمی دانشگاه اراک، دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی،
عضو هیئت علمی دانشگاه اراک، دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی،
چکیده
شوری یک فاکتور اصلی محدود کننده رشد در نواحی خشک و نیمه خشک جهان است که به مقدار زیادی فرایندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه را تغییر می دهد. این تحقیق با هدف بررسی میزان و مکانیسم مقاومت نسبت به تنش شوری در کالوس گیاه Salsola arbuscula به دلیل مقاومت بالای آن به شوری با اندازه گیری پارامترهای رشد (شامل وزن تر و خشک، میزان آب نسبی کالوس TWC شاخص حساسیت SI میزان تجمع یون ها، اسمولاریته و بررسی ذخیره سدیم در واکوئل انجام گرفت. بدین منظور پس از کشت بذر در محیط MS از ریشه گیاه دوماهه در محیط کش تهای مختلف کالوس تهیه شد. سپس کالوس ها به محیط کشت قبلی همراه با غلظت های مختلف نمک 0 ، 100 ، 200 ، 300 mM NaCl 400 منتقل و پس از یک ماه نگهداری آنها در شرایط استاندارد ، شاخص های ذکر شده اندازه گیری شدند. . نتایج نشان داد بهترین محیط کشت جهت تولید کالوس MS + (1mg/L) + Kin (1 mg/L) 2,4 D بود. با افزایش غلظت NaCl وزن تر و خشک ، میزان آب کالوس و شاخص حساسیت (در سطح 1٪) کاهش یافته و میزان کاهش در وزن تر بیشتر از وزن خشک گزارش گردید. اسمولاریته و میزان تجمع یون ها نیز (در سطح 1٪) تا غلظت mM NaCl 300 افزایش و در غلظت 400 میلی مولار کاهش یافت همچنین مشخص گردید که کالوس این گیاه از مکانیسم ذخیره یون سدیم در واکوئل جهت کاهش اثر سمی آن استفاده نمی کند. در نتیجه کالوس با کاهش پارامترهای رشد و افزایش فشار اسمزی سبب حفظ توازن آب و مقاومت در برابر تنش می گردد.کلیدواژه ها
اسمولاریته، تنش شوری ، TWC ،SI ،مقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.