تاثیرات اتوماسیون و هوش مصنوعی بر روی قابلیت اطمینان انسانی در صنایع

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-16-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود رستمی

دانشکده زبان و ادبیات، دانشگاه یزد

ویدا سادات انوشه

گروه آموزشی ارگونومی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

چکیده

همانطور که می دانید، اتوماسیون و هوش مصنوعی به سرعت در حال تغییر دادن چشم انداز بسیاری از صنایع هستند و نحوه انجام کار توسط انسان ها را متحول می کنند. این امر تاثیر عمیقی بر قابلیت اطمینانی دارد که به توانایی انسان ها برای انجام وظایف خود به طور ایمن، کارآمد و موثر در محیطی پویا و اغلب غیرقابل پیش بینی اشاره دارد. در حالی که اتوماسیون و هوش مصنوعی می توانند مزایای زیادی از جمله افزایش بهره وری، کاهش خطا و بهبود ایمنی را به ارمغان بیاورند، خطرات بالقوه ای نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. یکی از نگرانی های کلیدی این است که اتکای بیش از حد به اتوماسیون می تواند منجر به از دست رفتن مهارت ها و دانش انسانی شود که می تواند قابلیت اطمینان را در شرایطی که سیستم های خودکار از کار می افتند یا با داده های غیرمنتظره مواجه می شوند، کاهش دهد. علاوه بر این، سیستم های هوش مصنوعی می توانند پیچیده و غیرقابل درک باشند که می تواند منجر به مشکلاتی در اعتماد به خروجی آنها و درک نحوه عملکرد آنها در صورت بروز خطا شود. از این رو در اینجا به بررسی چالش ها و فرصت های جدیدی که هوش مصنوعی بر قابلیت اطمینان انسانی در صنایع می گذارد، می پردازیم.

کلیدواژه ها

Automation, human reliability, artificial intelligence, اتوماسیون, قابلیت اطمینان انسانی, هوش مصنوعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.