بررسی تأثیر متیل جاسمونات و سالیسیلیک اسید بر صفات مورفولوژیکی و رنگدانه های کالوس کنگرفرنگی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_541
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 686
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
گروه باغبانی دانشگاه و منابع طبیعی گرگان
گروه باغبانی دانشگاه و منابع طبیعی گرگان
چکیده
دبی تکنولوژی نوین و مهندسی ژنتیک با استفاده از تکنیکها و ابزارهای آزمایشگاهی خاص، در توسعه صنعت داروسازی و تکثیر گیاهان دارویی نقش مهمی ایفا میکند. کنگرفرنگی از جمله گیاهان دارویی است که تولید متابولیت های ثانوی آن از طریق کشت بافت بهسرعت در حال گسترش است. با توجه به اهمیت شاخصهای کیفی چون ساختار کالوس در تداوم کشت و تولید متابولیت ثانویه این تحقیق مطالعه چگونگی رشد کالوس و توانایی زنده مانی آن در شرایط در شیشهای تحت تیمار سالیسیلیک اسید SA و متیل جاسمونات MJ میپردازد. به همین منظور کالوس های کنگرفرنگی در محیط کشت جامد MS با سالیسیلیک اسید و متیل جاسمونات با غلظتهای صفر، 25، 50، 100، 200 میکرومولار به صورت جداگانه تیمار شدن و تغییرات ظاهری آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که میزان رنگدانه های کالوس با کمال تیمار SA و MJ در چهار غلظت متفاوت نسبت به شاه اثر معنیداری داشته است. بیشترین میزان کلروفیل در کالوس تحت تیمار MJ و شاهد و بیشترین کار تنوئید در غلظت 100 و 200 میکرومولار وجود داشت. در تیمار SA بیشتر میزان کلروفیل در غلظت صفر و 25 میکرومولار و بیشترین میزان کار تنوئید در تیمار 50 و 100 میکرومولار مشاهده شد و بین این دو تیم با اختلاف معنی داری وجود نداشت. با بررسی میزان وزن تر کالوس ها مشاهده گردید که در میزان وزن تر کالوس های تحت تیمار SA کاهش معنیداری نسبت شاهد وجود نداشت. همچنین در تیمار های مختلف MJ تفاوت معنی داری بر میزان وزن تر کالوس مشاهده نشد.کلیدواژه ها
سالیسیایک اسید، رنگدانه ، کشت بافت، متیل جاسموناتمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.