تاثیر غلظت های lختلف BA و GA3 بر افزونش شاخساره در دورگه بادام هلو پایه جی اف 677
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_539
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2478
نویسندگان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
کارشناس ارشد باغبانی
چکیده
بادام یکی از درختان میوه خشکباری است که از دیرباز مورد توجه انسان قر ار داشته است. استفاده از پایه های تجاری برای بادام در ایران معمول نیست و بیشتر از نهال های بذری بادام تلخ و شیرین به عتوان پایه برای ارقام تجاری بادام استفاده می شود. پایه ی دورگه بادام هلو جی اف 677 به عنوان پایه ای مناسب از نظر مقاومت به بیماریها و شرایط نامساعد محیطی به ویزه رشد در خاکهای اهکی در سطح وسیعی در جهان استفاده می شود. ازدیاد رویشی پایه جی اف 677 با قلمه امکان پذیر است اما به دلیل سخت ریشه زا بودن مشکل است. بنابراین ریز افزایی این پایه می تواند کمک بزرگی به توسعه کشت بادام در کشور به نماید. هدف از انجام این پزوهش دستیابی به ترکیبی از تنظیم کننده های رشد گیاهی برای افزونش سریع شاخساره جی اف 677 بود. در آزمایش اول تاثیر غلظت های مختلف BA و در آزمایش دوم اثیر غلظت های مختلف GA3 روی شاخص های رشد درون شیشه ای مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشها به صورت طرح کاملا تصادفی اجرا گردید.هر تیمار دارای 5 تکرار و هر تکرار دارای 5 ریز نمونه بود. از محیط کشت DKW دارای 30 گرم در لیتر ساکارز و 0/01 میلی گرم در لیتر IBA برای همه تیمارها استفاده شد. نتایج حاصا از این پزوهش نشان داد که محیط کشت DKW دارای 0/4 میلی گرم در لیتر BA برای افزونش شاخساره بهینه است و افزودن 2 میلی گرم در لیتر GA3 به محیط کشت DKW دارای 0/3 میلی گرم در لیتر BA برای طویل شدن شاخساره های درون شیشه ای پایه جی اف 677 مطلوب است.کلیدواژه ها
ریز افزایی ، تنظیم کننده رشد ، محیط کشت DKWمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.