مطالعه میزان برخی از پیگمانهای رنگی کالوس گیاه کنگرفرنگی در محیطهای کشت SH ،B5 و MS
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_523
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 467
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشکده تولیدات گیاهی، دانشگاه ک
استادیار گروه باغبانی، دانشکده تولیدات گیاهی، دانشگاه کشاورزی و مناب
استادیار گروه باغبانی، دانشکده تولیدات گیاهی، دانشگاه کشاورزی و مناب
چکیده
کنگرفرنگی گیاهی از خانواده کاسنی Asteraceae و بومی مناطق مدیترانهای میباشد که به صورت خودرو در نواحی اروپا و شمال آفریقا یافت می شود. با توجه به اهمیت وضعیت ظاهری کالوس بویژه رنگ آن که از شاخصه های کیفی مهم کالوس محسوب می شود، در تحقیق حاضر تغییرات رنگدانه های کالوس گیاه کنگرفرنگی در محیط های کشت MS, SH, B5 مورد بررسی قرار گرفت. ازگیاهچههای بذری رشد یافته در محیط کشت حاوی نصف غلظت موراشیگ و اسکوک ؛ ، 2/1 MS ریزنمونههای مختلف (برگ، دمبرگ و ریشه) تهیه گردید. ریزنمونههای حاصل، به منظور کالزایی در محیطهای کشت فوق حاوی 8 گرم بر لیتر آگار و غلظتهای مختلف هورمون 2,4-D ؛ 0 ، 0/5 ، 0/75 و 1 میلیگرم بر لیتر کشت شده و در شرایط دمایی C 25±2 و در تاریکی نگهداری شد. میزان کلرفیل ab ،b ،a و همچنین کارتنوئید کالوسهای حاصل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آماری نشان داد که بالاترین میزان کلروفیل b ،a و ab و کارتنوئید در محیط کشت MS بود. بالاترین مقدارکلروفیلها در سطح هورمونی 1 (mg/l) وجود داشت، ولی بین ریزنمونهها از نظر میزان کلرفیل ab ،b ،a اختلاف معنیداری وجود نداشت، همچنین بالاترین میزان کارتنوئید مربوط به غلظت 0/75 mg/l و ریزنمونه دمبرگ بود. با توجه به نتایج بدست آمده و با استناد به نقش کلروفیل در فتوسنتز و تولید متابولیت می توان بیان نمود که محیط MS به دلیل داشتن بالاترین میزان کلروفیل و کارتنوئید همواره جهت تولید متابولیتهای ثانویه و همچنین تولید کالوس بهترین شرایط رشدی را برای کالوس کنگرفرنگی فراهم می آورد.کلیدواژه ها
کالوس،کنگرفرنگی، کلروفیل، کارتنوئیدمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.